Zuhanyzó vagy fürdőkád?

Megnéztük, hogy milyen érvek szólnak a kád és zuhanyzó mellett, illetve ellen.

2016. április 06. - VilágjáróKonyhatüdér

A boldogság mindenki számára fontos. Valaki a gyümölcsfákban, valaki a csokitortában, valaki pedig a kádban bukkan rá, miközben egy szál habbajuszban slágereket énekel a zuhanyrózsába.shutterstock_131282282.jpg

Ősanyáink még fürdősátrakban mosakodtak, és kövekre öntött forró víz gőzében izzadtak, ami nem éppen a legkényelmesebb módja a tisztálkodásnak, de nekik nem volt választási lehetőségük.

Szerencsére a fürdőkultúra a 21. századra sokat fejlődött. Manapság megvan a választási lehetőségünk, hogy állva, ülve vagy fekve mossuk le magunkról a nap fáradalmait. De hogy is döntsük el, ha éppen felújítás előtt állunk, vagy kiadnánk az ingatlant, hogy maradjon-e a fürdőkád, vagy inkább vegye át a helyét egy zuhanyzó? Alaposan gondoljuk át a napi rutint, ha tehetjük, kérjük ki belsőépítész véleményét, na és persze családosok esetén a gyerekek érvei is sokat nyomnak a latban. Azok, akik nem tudnak dönteni, és hely is akad bőven, természetesen választhatják a legkönnyebb utat: azt az opciót, hogy mindkettőre igényt tartanak a fürdőszobában.

De mi van, ha kompromisszumra kényszerülünk, miközben a tökéletes fürdőszoba képe lebeg lelki szemeink előtt? Nézzük azokat az érveket, melyek a fürdőkád mellett állnak:

  • Akkor is zuhanyozhatunk, ha fürdőkádunk van, igaz, hogy velünk úszik a fürdőszoba is, ha nincs megfelelő zuhanyfüggönyünk,
  • nem kell nemet mondani a habos fürdőkádas relaxálós estéknek egy nehéz nap után, miközben bort iszogatunk és Janis Joplin szól a lejátszóból,
  • a családosoknak nagy móka a sarokkádban torpedózós kalózkodás vagy éppen a sárga kacsás harcok, amik a felnőttkorban is mosolygós pillanatokat okozhatnak.
  • lakáseladásnál plusz pont, ha van fürdőkád, legyen az franciásan a hálószobában, vagy (mint a legtöbb helyen) a fürdőszobában.

shutterstock_116551279.jpg

A zuhanyzó melletti érvek:

  • Vízfogyasztásunkat könnyebb limitálni, főleg, ha egy takarékos zuhanyfejre is beruházunk,
  • sokkal gyorsabban túleshetünk a napi rutinon,
  • jobban elfér a kis fürdőszobában, így elég hely marad a kenceficéknek is, aminek a hölgyek bizonyára nagyon örülnek,
  • ha az adott otthon lakói az idősebb generációhoz tartoznak, számukra könnyebb a zuhanyzóból ki- és beszállni,
  • néhány szép és stílusos SPA masszázs zuhanyfejjel egy igazán nehéz nap után nagyon könnyen feldobhatjuk a zuhanyzás élményét.

zuhanykabin.jpg

Az árak mind a fürdőkád, mind pedig a zuhanyzó esetében széles skálán mozognak. Igényfelmérés után a szakember hasznos segítség lehet a kérdés eldöntésében. Rengeteg lehetőségünk van: választhatunk sarokkádat, szabadonálló fürdőkádat, amennyiben a zuhanyzás mellett döntöttünk, multifunkciós zuhanyrendszerek tömkelege áll rendelkezésünkre. Eldönthetjük, hogy melyik innovatív zuhanyfej, vagy egyéb exkluzív formatervezésű minőségi termék lesz fürdőszobánk, és ezáltal az életünk része.

Fejúlítaná fürdőszobáját? Regisztráljon az Imhaus nyereményjátékára és nyerjen egy komplett fürdőszobát!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr728523668

padlogaz 2016.04.07. 01:11:26

Ha mar egy mozgasserult furdoszoba kepet is beraktatok, akkor erdemes lett volna az o szempontjaikra is kiterni...

2016.04.07. 07:31:35

Nem lehetne mind a kettőt?
süti beállítások módosítása