Négy tipp, hogy olcsóbban repüljünk a kedvenc helyeinkre

2018. november 09. - Kontent

Tervezzük meg most 2019-es spontán útjainkat és utazzunk olcsóbban! Teljesen önellentmondásnak tűnhet, hogy spontán repülőutakat előre megtervezzünk, mégsem az. A véletlenszerűséget garantálja, hogy nem tudhatjuk, a légitársaságok és a piac milyen jegyárakat dobnak éppen a kalapba, a tervezettséget az, hogy előre kiválasztunk 5-6 szimpatikus úti célt. A többi talán csak a szerencsén múlik.

shutterstock_651168439.jpg

Képen: Cappadocia, Törökország

Pontosabban nem csak a szerencsén, ezen túl még a jól megválasztott célnak, a jól eltalált időszaknak és az árfigyelő algoritmusnak kell együttműködnie ahhoz, hogy tökéletes élményekhez jussunk. Fogjunk is hozzá!

1. Készítsünk naptárat

2019-ben 7 hosszú hétvége lesz – beleértve a karácsonyi időszak összesen 6 napos munkaszünetét –, szinte adja magát, hogy ezekre az időszakokra betárazzon az ember magának egy-egy kisebb spontán utat vagy egy nagyobb összevont szabadságot. Természetesen ne felejtsük ki az éves nagy szabit sem a naptárból, és tegyük bele azokat az időpontokat is, amikor mindenképpen egy konkrét helyen kell lennünk (pl. szülinapok, esküvők, projektleadás, belföldi események, stb.) 

shutterstock_1168236799.jpg

Képen: Provence, Franciaország

Ez alapján tervezzük meg, hogy becsült átlagárral számolva hány külföldi út fér bele a keretünkbe. A retúr repülőjegyre számolhatunk átlagban egzotikusabb utakra 150 ezer, Európán belül 60 ezer forintot, a szállásra pedig napi 20 ezer forintot.

2. Válasszunk úti célokat

Érdeklődésünknek megfelelően, de azért a célország sajátosságait figyelembe véve írjunk össze mind a négy negyedévre úti célokat.

Szinte minden úti cél esetében van néhány szezonon kívüli időszak, ami olcsóbb. Ugyanakkor a csodás monszun közepén megérkezni az üdülőfaluba, majd napokig az esőt bámulni nem biztos, hogy megéri mégoly alacsony árát.  Ellenben például egy izlandi utat télen is megéri bevállalni, feltéve, hogy bírjuk hideget és a sötétet. Hiszen kevesebb a turista, az északi fény pedig csodálatos látványosság.

A legtöbb déli úti cél, mint Dubaj, Egyiptom is kellemesebbek télen, főleg, ha valaki nem szereti a forróságot és nem a tengerparton pirulás a fő célja. Tavasszal Párizs, Milánó vagy a holland tulipánföldek, ősszel Malaga, Provence, nyáron pedig irány Finnország vagy egy jó gleccsersíelés Ausztriában.

3. Nem érdemes a legeslegolcsóbbra várni

Hatalmas mázli, de inkább kisebb csoda kell ahhoz, hogy a japán Shakura ünnepre vagy a velencei karneválra kifogjunk egy rendkívül olcsó repjegyet. Ezért ezekben az esetekben érdemes a relatív alacsony árú, de legfőképp a problémamentesnek ígérkező, biztos utakat megcélozni.

Bár fontos tényező az árcédulára írt ár, az élmény minőségéért utazunk, ezért frekventált időpontban megéri az egyszeri picit nagyobb összeget kifizetni, ha olyan bosszúságokat kerülhetünk el, mint a plusz kiadás a csomagokra, a hosszadalmas és kényelmetlen transzfer, az indokolatlanul drága út a repülőtérről/re, vagy a végeláthatatlan tömegközlekedés a látnivalókhoz.

4. Árfigyelés

Akár már most állítsuk be az árfigyelést a kedvenc repjegyértékesítő oldalunkon, így időben értesülünk a jegy- és szállásárak alakulásáról. A legjobb természetesen az nekünk, amikor az utazás és a szállás egyaránt jó árban és minőségben elérhető. A kettő nem feltétlenül, de általában arányban áll egymással.

Két esetben lehet a legjobb ajánlatot kifogni, vagy ha pár hónappal előre tervezünk, vagy tényleg az utolsó pillanatban. Aki nem szeretne rizikózni, az a jó előre opciót válassza, aki viszont az extra ajánlatokra hajt, annak a Last minute lesz a kedvenc kifejezése.

Kedvenc úti céljainkra nézzünk ki egy alapvetően olcsóbb időszakot (ez például Dubaj esetében január lesz a repjegy.hu adatai alapján), állítsuk be az árfigyelést, melyről értesítést kapunk! Ha megvan a legjobb ár-értékarányú jegy és szállás, már csak csomagolni kell, és irány a reptér!

A posztot a repjegy.hu támogatta

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr1714359989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása