A Liszt Ferenc tér már régóta a város egyik olyan központja, ahol rengeteg életérzés találkozik, és számos lehetőségünk van abból választani, mit is szeretnénk enni, ha megéhezünk. A Seasons Bistro ezek közül is kiemelkedik - máris mutatjuk, hogy miért.
A bisztró másfél éve nyitott meg, és a mediterrán hangulatot vegyíti a családi recept-repertoárral. Ráadásul, ha mindez még nem lenne elég, beszereztek egy Jospert is, ami ugye nem más, mint egy katalán fatüzelésű kemence. Ebből sincs túl sok az országban, szóval a különlegesség faktor garantált, mi pedig egy este úgy gondoltuk megyünk, és kóstolunk egy ízelítőt a kínálatból.
A ház, melyben elhelyezkedik, első osztályú műemlék, így ennek a szellemében kellett vigyázni rá a felújításkor, illetve az átépítéskor. A munka tökéletesen sikerült, belülről boltívek, patchwork, és rengeteg olyan hangulatos dizájnelem díszíti, amely sokat hozzáad a Seasons teréhez. Az alsó szinten található egy különterem is, így akár két, teljesen független rendezvény is helyet tud kapni az étteremben.
Nem véletlenül évszakok a hely neve, mivel nagy figyelmet fordítanak az étel származására, a minőségére, a frissességére, valamint a szezonalitásra. A zöldségek, sajtok, húsok kistermelőktől és helyi gazdaságokból érkeznek, inkább a manufakturalitást szem előtt tartva, mint a nagyvállalati termékeket.
Üdvözlőfalatként házi kenyeret kaptunk (ebből világos és barna jár amúgy), hozzá pedig egy kevés vajat. Ez mindig nehéz helyzetet szül, miszerint ne zabáljuk fel mindet, főleg ha ennyire jó, de jelen esetben tudtunk uralkodni magunkon.
Ezek után következett az előétel, jelen esetben egy kóstoló-válogatástál, felvágottakkal, különféle sajtokkal, valamint egy csatos üvegben libamájpástétomot is kaptunk, tokaji aszú zselével. Említésre méltó volt még a vörösborban marinált dió esete, ilyet nem nagyon emlékszem, hogy kóstoltunk volna valaha.
Ha már Josper, és faszenes kemence, akkor bizony főételnek húsok érkeztek, nem is akármilyenek. Volt itt kacsamell, keleméri báránygerinc, valamint egy jó kis marhahátszín, mind tökéletesen elkészítve, mediumra sütve. Mellé a köret mogyoróburgonya és grill zöldségek voltak, szintúgy a Josperből, tehát a kellemesen füstös ízvilág garantált volt.
Természetesen a jó húshoz szószok is dukálnak, ez jelen esetben tökéletesen pürésített zöldborsmártás, sült paprika mártás, valamint jus voltak - mindhárom már karakterrel, de egy közös volt bennük: tökéletesen passzoltak a húsokhoz.
Italfronton kiváló házi limonádékat kortyoltunk: a ház ajánlata sem volt rossz, de ami igazán bejött, az az ibolyás-levendulás volt, ezt kötelező megkóstolni mindenkinek.
Desszertügyileg már nem sok hely maradt, de kikértünk egy francia jellegű, ráadásus lisztmentes csokitortát, ami egyrészt úgy lett feltálalva, mintha egy gasztronómiai kincses sziget térképét prezentálták volna előttünk, másrészt pedig simán lehagyott rengeteg, "lisztes" csokitortát is. Az elején a belseje még kicsit kemény, de ez így jó, hagyni kell kábé másfél percet állni, és utána lesz pont jó az állaga - nehéz volt kivárni ezt a másfél percet, de megérte.
A Seasonsben az ételek és az italok egészen egyszerűen szuperek, és nem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába, még annak ellenére sem, hogy hol helyezkedik el az étterem, mind fizikailag, mind minőségben. A turisták már rátaláltak, úgyhogy most itt az ideje, hogy kis hazánk közönsége is felfedezze ezt a jó kis helyet magának egy ebédre, vagy épp vacsorára!
Köszönjük a meghívást a Seasons Bisztrónak! A posztot Jancsa Jani, a Burger Blog és a Street Kitchen szerzője írta.