Íme az öt legjobb méregtelenítő étel

Tavasszal a legjobb belekezdeni a tisztítókúrába, elmondjuk mit érdemes ilyenkor enni.

2016. április 18. - VilágjáróKonyhatüdér

Tavasszal a legjobb belekezdeni egy tisztítókúrába, hogy a lerakódott méreganyagoktól megtisztuljon a szervezetet. Ilyenkor ráadásul nem csak azt érheti el, hogy frissebb, egészségesebb legyen, de a télen felszedett plusz kilóktól is megszabadulhat. Mivel ezekben a hetekben már megjelentek a piacokon a friss, szezonális gyümölcsök, zöldségek, nem is nehezen kivitelezhető a dolog.

A lényeg, hogy sok folyadékot igyon és sok, növényi rostban gazdag élelmiszert fogyasszon. Kerülendő a túlzott sóbevitel, az alkohol és a koffein is, na, meg a dohányzásról is le kell mondani ebben az időszakban. Jó, ha a húsos ételeket is háttérbe szorítja, de ha ezt nehezen kivitelezi, magas hústartalmú pulykamellsonkát bevihet az étrendjébe. Természetesen a sport bónusz a "diéta" alatt, főként, hogy ilyen jó időben már a szabadban is lehet űzni és egy jó kis pihentető szaunázás is segít megtisztulni a méreganyagoktól. Jöjjön a lista:

Áfonya

Csökkenti a krónikus gyulladásokat, segít megelőzni a méreganyagok vérbe való jutását, nagyon jó immunerősítő és rengeteg antioxidáns van benne. Nagyon kicsi a kalóriatartalma, így bármikor, bármilyen mennyiségben nyugodtan fogyasztható.shutterstock_321102602.jpg

Cékla

Kiváló máj- és vértisztító, serkenti a vérképzést, támogatja a nyirokrendszer működését. Vízhajtó és méregtelenítő hatása is van. Ezeken kívül rendkívül gazdag folsavban, C-, B1-, B2-, B6-vitaminban, béta-karotinban, niacinban és biotinban. De nem elhanyagolható a vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, kén, kobalt, lítium tartalma sem. Nyersen célszerű fogyasztani, vagy félkeményre főzve, mert ilyenkor marad benne a legtöbb tápanyag. 

Citrom

Köztudott, hogy nagyon nagy számban tartalmaz C-vitamint, vértisztító hatású és regenerálja is a véredényeket, továbbá serkenti az emésztést és erősíti a gyomrot. A citromlé fokozza a nyálelválasztást, csillapítja a szomjúságot, mivel oldja és eltávolítja a szervetlen sókat.Antioxidáns hatása is van, plusz segíti a vas felszívódását és részt vesz a vörösvértestek képződésében. Bónusz: elképesztően jól hat másnaposság ellen, csökkenti az émelygést és gyorsabban regenerálódik a szervezett az átbulizott éjszaka után ha megeszik egy fél citromot.shutterstock_131600930.jpg

Alma

Több, mint húszféle ásványi anyag található benne, magas a vitamintartalma: kalcium, foszfor, vas, magnézium, nátrium, kálium, A-vitamin, B-komplex vitaminok is vannak benne.Az alma rostjai érés során feloldódnak és pektin keletkezik, ami a bélbe jutva az ott jelenlévő baktériumok hatására jótékony védőréteget képez a nyálkahártyán. Jó hatással van az emésztésre és a máj működésére is. Méregtelenítő, tisztító hatású és mivel az ára is nagyon jó, ajánlott a napi, rendszeres fogyasztása.

Spenót

A spenótot nyersen célszerű fogyasztani, manapság már bárhol kapható ilyen formán a bébi változat, ráadásul legtöbbször már mosottan árulják, ami elég pozitív. Ez a zöldség kiemelkedően gazdag élelmi rostokban, antioxidánsokban, flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban valamint vitaminokban és ásványi anyagokban. Sok benne a magnézium, kálium, kalcium és folsav. Segíti az emésztést és csökkenti a fáradságérzetet.shutterstock_174457214.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr308640072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shred 2016.04.19. 08:33:37

Érdekes, időről-időre megjelenik egy figyelmeztető orvosi cikk arról, hogy a méregtelenítés mint életmód nem létező dolog, hiszen ezt folyamatosan végzi pl. a máj (ha pedig valamiért nem végzi, az olyan súlyos betegségeket okoz, amiket zöldségturmixokkal nem lehet helyrehozni). Persze, ha valaki egészségesen étkezik, sportol, sok vizet fogyaszt, azzal csak jót tesz magának, de még egyszer, nincs olyan, hogy méregtelenítés.

Dr. Schwanzkopf Rudolf 2016.04.19. 08:59:12

A méregtelenítés egy jól jövedelmező humbug. Mint a homeopátia. A szervezet folyamatosan tisztul a méreganyagoktól, nincs olyan, hogy na most aztán jól méregtelenítek egyet. Csodálkozom, hogy mennyire makacsul hisznek benne.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2016.04.19. 09:18:45

Milyen mérgek rakódtak le, milyen mennyiségben? Mi a hatásuk?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.04.19. 10:03:12

ALMA

Almában a kukac oka
Az talán, hogy igen sok a
Cukor meg a C-vitamin.
Ez egy oly tényállás, amin
Éhes ember nem nyit vitát,
Hanem inkább szájat kitát,
S bár kukac már iszkol elő,
Fogsorával almát szel ő.
Kukac ekkor gyorsan kihal,
Mint roston sült folyami hal,
Sivatagba fulladt cápa,
Berki alatt eltört kápa,
Vagy egy szendvicsbe szelt rozmár…

„Hé Frady, ne szórakozz már!
Ez megint csak zagyva irály!
Itt az idő, most *retirálj!” –
- bőg a Múzsa. Költőnk sóhajt
S Múzsafejről letép lóhajt,
S almát rúg rá, mint egy Beckham:
„Így jár, aki beszól nekem!”

*vonulj vissza!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/08/alma.html

CÉKLÁM

Átok ül a céklámon?!
Penész miatt ciklámen
Színű, ám én mega-szám
Kitátom és megeszem.

Íze bár nem lányálom,
Megrágom és lenyelem.
Szájt utána csukni rossz,
S gyomron rúg, mint Chuck Norris.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2012/03/ceklam.html

Senior58 2016.04.19. 10:32:10

Sok okostojás, persze, hogy a méregtelenítést a szervezet maga végzi, ...na de azért vannak olyan ételek amik segítik a folyamatot.

Bobby Newmark 2016.04.19. 10:46:24

@Senior58: Ja, mind. Amíg nem döglesz éhen és a szerveid működnek, addig a méregtelenítés az történik.

$pi$ 2016.04.19. 10:57:12

"A citromlé fokozza a nyálelválasztást"

Hú de jó b+! :D Erre lehet valamit mondani? Valamivel überelni? Nem mi? :D

Serrin 2016.04.19. 11:18:47

Még egy cikk a semmiről.

John Doe3 2016.04.19. 11:53:54

Mi az a "vértisztító"? Eddig koszos volt a vérem, most meg majd tiszta lesz? De a kosz hova lesz? Megannyi kínzó kérdés...

Muzsikok közt 2016.04.19. 12:44:09

Most igy elkepzeltem a varosi plazamarit, aki afonyat még csak képen látott, ahogy bedörren a tescoba vasárnap áfonyáé, viszont még ők se láttak olyant soha - marad a hutohajon erlelt citrom

Fánkevő Fáncsi 2016.04.19. 13:00:59

Nem kell bántani őket, ez még mindig jobb hanta annál mint amikor Gyurcsók energizál és nyomkodja a levegőt. Ő még operál is a TV-n keresztül. Ha azt elhiszik az emberek, (márpedig elhiszik) akkor ez itt mind semmi.

qwertzu 2016.04.19. 13:06:12

Szerzőt nem bántani, a méregtelenítés fontos dolog.

Ha valaki leírja vagy kimondja, hogy méregtelenítés, ott rögtön egész pontosan lehet tudni, hogy komolytalan amit csinál/mond.

Ha egy készülék méregtelenít akkor kamu.

Fánkevő Fáncsi 2016.04.19. 13:15:00

@qwertzu: Így van. Végülis csak azt akarják, hogy együnk egy kis spenótot. Nincs abban semmi rossz. A hantát mellé meg nem kell figyelembe venni.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.04.19. 13:20:06

Kíváncsi vagyok, hogy a poszter ennyire ostoba vagy tudatosan csapja be az idióta olvasókat.
Méregtelenítés... na persze...

Bobby Newmark 2016.04.19. 13:23:11

@Fánkevő Fáncsi: Nem vagyok nagy rajongója a "jót hülyeséggel beadni" dolognak.

Mert mondjuk ha az "immunerősítő" faszbaromsága igaz lenne, akkor mondjuk autoimmun betegeknek és friss szervátültetetteknek akár halálos is lehetne.

Vannak vitaminok, amik túladagolva betegséget okoznak, meg pl a karotinról nemrég az derült ki, hogy ha túl kevés akkor is, ha meg túl sok, akkor is rákot okozhat.

Na nyilván nem zöldségevéssel fogja valaki túladagolni magát vitaminnal, de ész és gondolkodás nélkül fosni kifelé a hülyeséget nem teljesen veszélytelen.

Fánkevő Fáncsi 2016.04.19. 13:41:51

@Bobby Newmark: Hát igen, a hülyeség veszélyes tud lenni. Na de Bob én is azt mondtam, hogy a hantát nem kell figyelembe venni. Megyek főzök egy kis spenótot tükörtojással, az viszont nem is olyan rossz ötlet.

Parajpuding 2016.04.19. 14:31:17

Még mindig trendi ez a méregtelenítés dolog?
Vannak egészséges(ebb), vitaminban és egyéb, a szervezetre jó hatással lévő ásványi anyagban stb. gazdag élelmiszerek. Ebből minél többet érdemes fogyasztani kiegyensúlyozott étrendben, megfelelő konyhatechnológiával elkészítve, vagy nyersen. Slussz.
Ez a méregtelenítősdi, léböjtösdi, fehérhúsosdi, fűzabálósdi, vegánosdi a hülyéknek azért bejön.

Fánkevő Fáncsi 2016.04.19. 14:53:20

@Parajpuding: Na jó de miért kell hozzá a hanta, az a kérdés. Az kinek jó ? Hogy te most meg vagy mérgezve, meg teli vagy gusztustalan salakkal, és meg kell szabadulnod tőle, tisztítókúra kell. Meg kell pucolni a tüdőt, májat, vesét, nincs mese.

Bobby Newmark 2016.04.19. 17:09:38

@Fánkevő Fáncsi: Ez a hülyéknek jó, akik lusták és ostobák ahhoz, hogy a biológiát, meg a kapcsolódó táplálkozási és orvosi tudományokat a maguk teljességében és bonyolultságában megértsék, aztán ez nekik egy ilyen felvizezett, proli szintre butított verzió, amivel a sok még ostobább barom közt eljátszhatják az okosat.

Ezért aztán ez kurva népszerű, mert azt a tíz kulcsszót mindenki meg tudja jegyezni, és aztán véletlenszerűen rászórva a különböző élelmiszerekre nagyon menő blogposztokat lehet írni. Túl sok ész sem kell hozzá, simán lehet rá bullshitgenerátort írni. Sokat segít a módszeren, ha olyan értelmetlen jelzőkkel is dobálózunk, hogy "vértisztító" meg "immunerősítő", mert ugye ami hatás nem létezik, azt bármire rá lehet mondani, így kisebb az esélye, hogy valami valóságnak ellentmondót sikerüljön állítani.

Szánakozva vetem meg az ilyen embert, aki ezzel akar okoskodni, meg figyelmet kierőszakolni.

Asakura Hao 2016.04.19. 18:04:36

Héló, és a lúgosítás hol marad? :D
Nekem a mérgekről mindig egy South Park rész jut az eszembe:
southpark.wikia.com/wiki/Miss_Information

mt-03 2016.04.19. 21:07:11

En minden nap logositok es meregtelenitek, elso sorban komlo es malata kivonattal, nagyon hatekony ;)

Gukker 2016.04.19. 21:59:26

@mt-03: Én tegnap olyan savas voltam, hogy ráköptem a metrósínre és elkezdett pezsegni. Lassan átmegyek a nyolcadik utasba.

mt-03 2016.04.19. 22:02:23

@Gukker: az nem jo, ezt gyorsan kezelni kell friss megfelelo mennyisegu es minosegu malatakivonattal...

Artie 2016.04.19. 22:49:55

Én csak azt nem értem, hogy miért elég ennyi az index-címlaphoz.

Szégyen.

Fánkevő Fáncsi 2016.04.19. 23:36:52

@Artie: szerintem ez jobb cikk mint az index főoldalon akármi

Fánkevő Fáncsi 2016.04.19. 23:39:21

@$pi$: már a "citromlé" szó is fokozza

apro_marosan_petergabor 2016.04.20. 00:39:10

Méregtelenítés, homeopátia, bioenergia,
ezek a fő kifejezések, melyek sose kopnak ki - de a könnyen becsapható laikusokból sok pénz kihúzására alkalmasak - a sarlatán, hozzá nem értő csalók kifejezés tárából.
S a "sajtónak" is örök témát adnak a pénzkereséshez.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2016.04.20. 07:38:51

@Artie: Pont azért rakták ki a címlapra, mert várható volt a jó sok kattintás és fikázó komment. Amolyan Győzike Show-effektus, ha érted, mire gondolok.

eßemfaßom meg áll 2016.04.20. 09:25:07

itt jelenzném, hogy kattintottam, jót röhögtem, de a reklámok-reklámszerverek szűrve vannak
süti beállítások módosítása