Gasztroajándék, ami már függőséget is okozott

2017. december 20. - Kontent

A „tökéletes” karácsony a családról, az együtt töltött időről és azokról az élményekről szól, amelyekre mindig örömmel emlékezünk vissza. Az igazán meghitt ünnephez az is elég, ha a lehető legtöbb időt töltjük együtt a szeretteinkkel, egy közösen elkészített finomság pedig még jobban emeli az ünnep fényét, és akár ehető ajándék is lehet.

nyit_kc_p_s_skaramella.JPG

Aki már lepte meg a családtagjait, barátait valamilyen desszerttel, az tudja, hogy a kulináris ajándékokkal nem lehet hibázni. Most egy olyat mutatunk, amit szinte lehetetlen elrontani, egyszerű, és felügyelet mellett a gyerekeket is be tudjuk vonni az elkészítésébe.

A sós karamella elsőre kissé ellentmondásos desszertnek tűnik, de nyugalom: a só nagyon szépen kiegyensúlyozza, ellenpontozza a karamella édességét, a desszert íze pedig egyáltalán nem lesz sós. Akinek még vannak kétségei, gyorsan keresse meg a Jóbarátokból azokat a részeket, amelyekben Monica képtelen leállni a sós karamella-nassolással. (A közös sorozatnézés szintén szuper karácsonyi program).

Akkor most nézzük, hogyan is készül az édesség!

Fontos, hogy válasszunk nagyon jó minőségű alapanyagokat, és az is, hogy megvárjuk, amíg a cukor egészen sötét borostyán színűre karamellizálódik. Az igazi, karakteres íznek ez a titka.

Ez az isteni öntet önmagában nagyszerű ajándék, hűtőben, lefedve pedig két hétig is eláll. Akár gyümölcsökre is kanalazhatjuk, vagy szárazabb kekszekre, de a reggeli kávét is feldobhatjuk fel vele, amikor véget érnek az ünnepek. Mennyei lesz!

Hozzávalók:

200 gramm cukor

100 gramm vaj, felkockázva

fél csésze főzőtejszín

1 teáskanál só

szép befőttes üveg

  

Fázisok:

Közepes lángon kezdd el melegíteni a cukrot folyamatos kevergetés mellett. 

spar_sos_karamella_fazis1.jpg

Kockázd fel a vajat, és amikor a cukor felolvadt, add hozzá, majd keverd el. 2-3 percig keverd a krémet, amíg a vaj teljesen felolvad.

spar_sos_karamella_fazis2.jpg

Öntsd bele a tejszínt a karamellbe, keverd el, és add hozzá a sót is. Hagyd forrni egy percig, majd vedd le a tűzről. 

spar_sos_karamella_fazis3.jpg

Az aranybarna öntetet töltsd egy szép üvegbe, és írj egy szép címkét hozzá.  

spar_sos_karamella_fazis4.jpg

További karácsonyi ötleteinket keresd a www.kreativ.spar.hu oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr1513511741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása