Csehország-Németország: 1:1

2018. június 21. - Kontent

Triplázni az oroszországi Foci-VB-n sem könnyű, hát még Budapesten. Itt valahogy mégis sikerült, és ehhez Cristiano Ronaldonak és a spanyolok elleni mérkőzésnek nincsen köze. Illetve dehogynem! A WestEnd Millennium Tetőkerten ugyanis egyfelől a belvárosi, mégis tündöklően zöld környezetben létrehoztak egy részben fedett nézőteret, ahonnan egy 28 négyzetméteres, profin hangosított kivetítőn lehet követni a meccseket, másrészt meg a sörök…

foci_vb_06-3.jpg

…Igen, a labdarúgó világbajnokságra ugyanis egymást követően két húzós eseményt is rászerveztek, előbb június 14. és 29. között a XI. Cseh Sörfesztivált, azután június 30-tól július 15-ig a II. Német Sörfesztivált. Egyetlenegyszer lesz szünnap, június 29-én, amikor átcuccolják a helyszínt, ettől eltekintve még a mérkőzések szünnapjain is nyitva lesz a hely, a futballrajongók, és a sörőrültek, kedvelőinek legnagyobb örömére.

Kicsit feszengve rovom a vaslépcsőket a Tetőkert felé, azután megnyugszom: a belépés ingyenes, komoly érv ez az olyan fesztiválokhoz képest, ahol többezer forintos beugró mellett emelt áron lehet a vizezett bármiket fogyasztani. Spoiler: utóbbival kapcsolatban semmilyen rossz tapasztalatom nem volt, pedig igyekeztem alaposan feltérképezni a helyszínt.

A sörkedvelő ember a gyönyörűségtől sírva ünnepel: 35 sörgyártó, köztük világmárkák, kisüzemek, mikrofőzdék is eljöttek Magyarországra. A régi, de annál igazabb kulcsszavak, mint „autentikus”, „tradicionális” mellett öröm látni a „kraft” szót is, mert a sörszcénát mostanában ezek a kézműves sörgyártók által előállított trendcsináló főzetek határozzák meg.

foci_vb_06-2.jpg

Valósággal fürdeni lehet a jó sörökben: a hagyományos technológiával készülő cseh típusú, világos, krémes, erős habúaktól kezdve a hipszterek legújabb kedvencéig, a savanyú, vagyis sour sörökig itt mindent meg lehet kóstolni. Ennek jegyében például a kis plzeni újhullámos főzde, a Raven Strawberry Weiss nevű epres, rebarbarás búzasörét is, amit véletlenül szúrok ki a lenyűgöző kínálatból.

Narancssárgás színű, felhős sör, a legjobb nagyfröccs és a legkiválóbb sör szerelemgyermeke. Miközben a csapossal smúzolva ilyet veszek, a sorban mögöttem állók kérdően néznek: mi ez? Kóstolásra kínálom a korsómat, óvatos kortyok és annál szélesebb mosolyok: végül ők is ilyet vesznek.

Nehéz megmondani a tutit, csak a cseh két hét alatt több, mint százféle sört lehet a WestEnd Tetőteraszán megkóstolni, de nem egyszerre, mert az kivitelezhetetlen lenne: ezért érdemes többször is visszalátogatni.

Ez egy végtelenül demokratikus a hely: hiába lesz itt kétszer egymás után sörfesztivál, nem kell feltétlenül sört inni: láttam cseh gyomorkeserűt, bort, meg szörpöt is a kezekben, utóbbi okán a gyerekeket is bátran el lehet hozni.

Ha az ember néhány sör után megéhezik, az sem gond, a fesztiválok idejére a Séf Asztala is kitelepült a tetőkertre, a WestEnd Food Courton megszokott minőséggel és ízekkel. A Wolf András sztárséf nevével fémjelzett étterem standja igazán jól vizsgázott, amikor feléjük vetődtem: húsimádó lévén a megszokottnál hamarabb megettem a kolbászt, amit vettem.

„Köretem van még bőven, kérhetek még csak egy kolbászt?” – kérdeztem. A pultosok tűnődtek néhány másodpercig, azután simán adtak egyet pluszban, széles mosolyok mellett, ingyen. Tartok tőle, hogy ez nem a pocakomnak, hanem a nyitónapnak szólt, ezért erre hivatkozva senki ne rohamozza meg a pultot, de próbálkozni mindig érdemes. Nem én mondtam! 

foci_vb_06.jpg

Egyébként egy mexikói sertéskolbászt toltam, de akkor még nem tudtam, hogy Mexikó 1:0-ra veri Németországot, ami a fél országnak gyász, a másik felének viszont pirosbetűs ünnep.

A helyszín alapvetően kabrió, vagyis szabadtéri, rossz idő esetére azonban van egy félstadionnyi sátor is, tehát a meccsnézésnek, sörkóstolásnak, andalgásnak semmi sem lehet akadálya. Ha valaki VIP-körülményekre vágyik, annak sincsen akadálya. Ebben az esetben külön biztonsági személyzet, pincér és host segíti az önfeledt mulatást, pontban a kivetítővel szemben, egy emelvényen, de ez már foglalós-fizetős műfaj. Ha el szeretnéd vinni a barátaidat, munkatársaidat, megteheted. Ronaldo-, Messi-, illetve Neymar-csomagok vehetők igénybe, ahogy néztem, a társaságból Ronaldo a legkevésbé piálós arc és Neymar a leglazább.

Exkluzív infó: a foglalással, csomagokkal kapcsolatban Fodor Andrea operatív vezetőt kell keresni, e-mail-cím: fodor.andrea@touche.hu, telefonszám: +36304178735.
Ha szeretnéd jelezni, hogy te is a WestEnd Tetőkerten nézed az éppen aktuális meccset, és hívnál még haverokat, akkor ide kattints.

A megjelenést a WestEnd támogatta

 

Fotók: (c) Lenard Georgina Photography

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr4614055352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akrosztikon 2018.06.21. 18:06:20

"„Köretem van még bőven, kérhetek még csak egy kolbászt?” – kérdeztem. A pultosok tűnődtek néhány másodpercig, azután simán adtak egyet pluszban, széles mosolyok mellett, ingyen. Tartok tőle, hogy ez nem a pocakomnak, hanem a nyitónapnak szólt"

Vagy esetleg annak szólt, hogy az egész posztot a WestEnd támogatta. Semmi gond azzal, hogy a poszt fizetett reklám, de ettől még nem kell retardáltan írni és teljesen hülyének nézni az olvasót. Lehetne ezt normálisan is csinálni.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.06. 04:02:40

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása