5 jel, hogy Airbnb-re alkalmas lakást találtál

2016. október 03. - Kontent

Ugyan a hirdetésekben nem nagyon szokták kiírni, de rögtön felismerhetők a Jófogás oldalain azok a lakások, amiket Airbnb-re csináltak. Vagy már üzemeltetnek is.

1_3.jpg

Jó tudni, hogy a nagyon lepusztult, icipici belvárosi otthonok már elfogytak, ezek korának vége. Helyettük viszont vannak kulcsrakész, esetleg már be is járatott lakások. Úgyhogy ha nincs kedved a felújítással bíbelődni, vagy egyszerűen csak már holnaptól kiadnád a lakást és számolnád a bevételed, akkor a következő 5 jelre fókuszálj.

Ezekkel mindig megtalálhatók a befektetésre vásárolható lakások:

Első jel: túl sok az ágy

Ha a fotókon azt látod, hogy egy szobában 4 fekvőhely van, ráadásul 2 franciaággyal, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez bizony turistáknak készült és nem egy nagyon összetartó, már-már betegesen nagy szeretetben élő több generációs család lakja. Bár a lehetőség mindig fennáll! :)

 Második jel: nagyon fehér

Már a listafotón kiszúrhatod, ha keresed a jeleket, az ugyanis elég feltűnő, hogy nagyon fehér. Komolyan. Jelenleg ugyanis ez a nemzetközi lakásdivat, és ha az ember külföldieknek kedvezne, akkor bizony követi a trendeket. Nem beszélve arról, hogy a nagyon pici lakások optikailag a fehér színnel tuningolhatók fel. Nem bonyolult, így nagyobbnak és tágasabbnak tűnik a tér.

2_4.jpg

 Harmadik jel: profin befotózott

Az Airbnb-re, feltett lakások között a profin befotózott képekkel előnyt szerezhetsz a többivel szemben. Ez nem is ördögtől való. Viszont, ha a hirdetés oldalán találkozik az ember ilyennel, akkor több, mint gyanús. Ugyanis elvárás lenne a jó fotó (és nem mellesleg az eladó érdeke), de ez egyáltalán nem jellemző itthon.

 Negyedik jel: túl steril

Érthető persze, hiszen a kiadásra készült lakást nem lakja senki, így steril marad. Nincs egy folt a falon és Petike sem kólázta össze a szőnyeget. Persze a hotelek is rájöttek már arra, hogy a steril hangulatnál jobb az otthonos kinézet, és Airbnb-s tervezők is igyekeznek már erre odafigyelni, de a jel az jel.

3_1.jpg

Ötödik jel: 1 000 000 Ft/m2

Nos igen. Ezeket nem lakásnak veszi (veszi?) az ember, hanem befektetésnek. Ez a tény pedig azonnal beépül az árba. Úgyhogy, ha kulcsrakész Airbnb-s lakást szeretnél átvenni és üzemeltetni. akkor az 1 millió környéki négyzetméterár úgy tűnik, hogy nem is elrugaszkodott. Így is rá lehet már azonnal keresni.

A jó elhelyezkedés és szép megvalósítás minden Airbnb lakás beugrója. A kérdés, hogyha átvesszük a stafétát és tovább üzemeltetjük lakáshotelként, megtérül ez valaha is?! Egyes számítások szerint 5-8%-ot is el lehet érni vele éves hozamként, viszont jelentős a kezdő befektetés és ne felejtsük el, hogy  munkaórát is igényel tőlünk. Ami viszont biztos: mostantól azonnal ki tudjuk szúrni az apróhirdetések oldalain.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr3311753891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DezsőM 2016.10.03. 18:26:20

Van aki azért bérel egy lakást hogy felújítsa és kiadja AirBNB-n?

Beer Monster 2016.10.03. 22:22:18

Nekem is furcsa ez a cikk, ami viszont leginkább szemet szúrt, az nem furcsa, hanem valami nyilvánvaló tévedések. A franciaágy éppen nem ideális turistáknak, a legritkább esetben egyezik a párok száma az esetleges franciaágyak számával. Ráadásul olyankor is a legkevésbé akarnak más párokkal egy szobában aludni.

A fehér fal évszázadok óta a legelterjedtebb szín, nem divat.

kasu 2016.10.04. 06:32:04

Pedig nem hülyeség, amit ír. Többnyire kisebb lakásokról van szó és az ár nagyon magas, mert eleve a kis lakás m2 árai sokkal magasabbak. Másrészt ezek kész vannak, nem a felújítással kell kezdened. Be is vannak rendezve, mert ugye ez lenne még a fontos.
A fehér tényleg tágítja a teret, meg divatszin, viszont a legegyszerűbb karbantartani, ha kell kifesteni! Nem igaz, hogy alkalmanként lelakják, összekennék, nem dobál a vendég paradicsomot.
A franciaágy a 2 és 2+1 férőhelyeknél tipikus, másutt tényleg a kihúzhatóak a jók és valóban nem életszerű a dupla franciaágy egy szobában, ezt nem is értem miért írta a cikkszerző. Persze előfordulhat. Szerintem óriási piaca van ennek a szállásrendszernek, hatalmas az igény, 2-3 lakás eltart egy családot. Nagyon sokan csinálják, jó befektetés, mint az ingatlan mindig is az volt és lesz.
süti beállítások módosítása