Halál és hiány - Kiről szól valójában a gyász?

2016. szeptember 26. - Kontent

Magyarországon a tabutémák között az egyik legelőkelőbb helyet sajnos továbbra is a halál és a gyász kérdésköre foglalja el. Annak ellenére, hogy tisztában vagyunk vele; előbb-utóbb mindannyiunk életében elérkezik a fájdalmas pillanat, amikor végleg búcsúznunk kell egy szerettünktől, a gyászról kevés szó esik, sikerorientált világunkból kikopott a halál és az elbúcsúzás természetével való foglalkozás.2_3.jpg

Singer Magdolna gyásztanácsadó, a Mindhalálig, valamint a Partitúra című könyvek szerzője szerint „ ...el kellene fogadni, hogy a halál az élet természetes része, csakúgy, mint a születés, és hogy bizony az életünk törékeny, az élet nem mindig kiszámítható, és sajnos nem csak az idősek halnak meg.”

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy időről időre megálljunk, és a téma nehézsége ellenére gondolkodjunk a halálról és a gyászról, a búcsúzásról, bűntudatról és a hiánnyal való szembenézésről, hogy felkészüljünk lélekben arra a pillanatra, ami elől menekülni lehet, de nem érdemes.

feminaklub640.jpg

 „Sokszor halljuk, hogy a búcsúzót el kell kísérni az életének utolsó szakaszán – de hogyan, amikor minden sejtünk ellenkezik az ellen, hogy elfogadja a kegyetlen igazságot? Ha valakit elveszítünk, az a saját életünk végességével is szembesít. Kiről szól valójában a gyász? Mit kezdjünk a dühünkkel, a bűntudatunkkal, az elkeseredettségünkkel?” – Szily Nóra riporter, újságíró kérdéseire Singer Magdolna író, gyászcsoportok vezetésével foglalkozó terapeuta ad válaszokat a Femina Klub előadássorozat első beszélgetésén, a Thália Színházban.

A beszélgetés során szó lesz a veszteség bekövetkeztét megelőző időszakról, a búcsúzás folyamatáról, és a halálról alkotott elképzeléseink hatásáról is, hiszen másképp készül az, aki hisz az életben a halál után és az, aki a végső elmúlással néz szembe.

A bensőséges atmoszféra biztosítása érdekében jegyek korlátozott számban érhetőek el!

Elengedés, veszteség, gyász – Beszélgetés Singer Magdolnával

2016. október 22. 18 óra

Thália Színház, Mikroszkóp színpad

Jegyek: www.feminaklub.hu

Bővebb információ: www.femina.hu/feminaklub

Jegyek korlátozott számban érhetőek el!

feminaklub_640x360_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr5411735099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása