Már most mutatjuk, mik lesznek 2018 karácsonyi trendjei

Csillogásban és eleganciában idén sem lesz hiány a Kika szakértői szerint

2018. október 18. - Kontent

Adventi és karácsonyi időszakban a lakberendezési áruházak kiemelt hangsúlyt fektetnek a kínálat összeállítására. A Kika áruházakban profi dekoratőrök állítják össze a különböző enteriőrökhöz illeszkedő dekorációt, hogy mindenki könnyen megtalálhassa a számára megfelelő ünnepi fényeket, díszeket, textíliákat és kiegészítőket. A stílusszakértők idén öt vonalat jelöltek ki a különleges adventi-karácsonyi hangulat megteremtéséhez: klasszikus, elegáns, előkelő, havas és természetes motívumok határozzák meg a 2018-as karácsonyi trendeket.

23162184_ent.jpg

Öt stílus a tökéletes ünnepi hangulathoz

A klasszikus (Classic) vonal az évszázados tradíciókat követve arany és piros árnyalatokkal operál. Sötét fa tónusok és barna szőrme textúrák színesítik a kínálatot, amelyben a vintage hatású angyal- és Mikulás-figurák mellett mókás manók mosolyognak a vásárlókra a polcokról. A karakteres színeket filigrán gyertyatartók, hangulatos mécsestartók, csillag formájú tömbgyertyák és játékos hógömbök egészítik ki. Vidámságot sugároz a kollekció piros sapkás rénszarvasa vagy a téli ruhába öltöztetett, óriási szemekkel kukucskáló pingvin figurája is.

23155246_enterio_r.jpg

Az elegáns (Elegance) stílusú kínálat fehér, valamint metálosan fénylő arany és ezüst színekkel vonzza a tekinteteket. Üvegből, gyöngyből és világos színű fából készült, hűvös és sikkes dekorációval emeli az ünnep fényét. A barokk mintás asztali futó és takaró mellett a kínálat különlegessége a flitteres párna, amely simogatásra vagy borzolásra változtatja színét, és ezüstből aranyba vált. A légies angyalok, fenyőfák, dobozkák és tálkák mellett néhol vidám, ősz szakállú, csúcsos süvegű manók és copfos, nyurga lábú angyalok törik meg a komolyságot a kollekcióban.

23152573_enterio_r.jpg

Aki kifejezetten a hófödte természet látványáért rajong, azt külön havas (Snow) termékvonal várja fehér fa, porcelán és rozsdamentes acél elemekkel és különleges tollakkal. A hólepte erdők jegyében a kínálat további jellemző árnyalatai a fehér mellett az ezüst és a mohazöld. A hóemberfigurák, a jégcsapokra emlékeztető, talpas gyertyatartók, a dércsípte koszorúk és a többi jeges-ezüstös díszítésű tárgy a zord kinti fagyok nélkül idézi meg a téli ünnepi hangulatot otthonunkban.

23148738_enterior.jpg

A természet (Nature) szerelmesei is különleges, személyre szabott választékból szemezgethetnek, amelyben az állat- és növényvilág kapcsolódó „szereplői” egyaránt megjelennek. Ugyanúgy helyet kapnak köztük a makkok és a hóval borított tobozok, mint a fa vagy plüss rénszarvasok és a baglyok – természetesen az elmaradhatatlan angyalfigurák mellett. Ez a sötétbarna, sötétzöld és konyak árnyalatokkal domináló vonal sötétebb, természetes hatású fa, fém, üveg és kerámia alapanyagokat vonultat fel, illetve pihepuha, barna szőrmével teszi a dísztárgyakat hívogatóvá és barátságossá.

23122443_ent.jpg

Aki a luxus jegyében rendezte be lakását, az az előkelő (Noblesse) választékból meríthet ihletet. Az örök trend jegyében, a fekete, mélykék és arany árnyalatokban pompázó karácsonyfadíszek és díszpárnák olyan nemes anyagokból készülnek, mint a ragyogó üveg, a finom porcelán vagy a selymesen puha bársony. A kék szín évszázadokon keresztül a nemesi családok címerének jellegzetes színe volt és idén otthonunkat is nemesen elegánssá teheti. Az míves, finom kialakítású tárgyak tónusait sötétkék, sárga és ezüst színek egészítik ki.

23185425.jpg

Különlegesek a Magyarországon készült, kézzel festett üveggömbök és más különböző formák (szív, harang, toboz stb.). A díszek a tradicionális módszer mellett a legújabb technológia felhasználásával készülnek. A kézzel festett egyedi mintákat képzett dekoratőrök készítik. 

A kert is ünnepi díszbe öltözik

Itthon is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a kültéri dekoráció, hiszen nincs is hívogatóbb, mint egy elegánsan feldíszített kert. Ilyenkor bármely stílus kedvelői elengedhetik a fantáziájukat, és olyan dekorelemeket használhatnak, amelyeket az év többi részében nem. Néhány égősor, egy-egy ünnepi LED díszvilágítás segítségével a kertek is fényárba borulhatnak. Rénszarvas figurák, szánon suhanó Mikulások és fenyőfák egyaránt várják a kreatív díszítőket a Kika lakberendezési áruházakban.

23172844_ent.jpg

Szívesen költünk a karácsonyi pompára

Akinek megtetszik valamelyik stílus és karácsonyi kiegészítői lecserélésébe, frissítésébe kezd, első lépésként karácsonyfadíszeket vásárol. Ami annak is köszönhető, hogy már viszonylag kis anyagi ráfordítással beszerezhető néhány új darab. Hasonlóan népszerű termék a fényfüzér, amelyből tavaly több mint 30 000 darab talált gazdára, illetve a művirág és műfenyő, amelyek több mint 20 000 alkalommal landoltak a kosarakban. Jelenleg a legdrágább karácsonyi termék is ebben a kategóriában található: egy 2 méteres műfenyő, amelyet 120 000 Ft-ért kínálnak.

23185607_enterior.jpg

Mi kerül még a fára? Sokan tesznek rá virágokat, dekor ágakat és masnikat, de a különböző plüss manók, angyalok és rénszarvasok is visszatérő motívumok az otthonokban. A legtöbben nem állnak meg a karácsonyfa feldíszítésénél, hanem egyéb kiegészítőket is beszereznek. Különösen népszerű az ablakon körbefutó LED világítás, emellett jellemző a karácsonyi szalvéták használata is, végül a hangulatot az asztaldíszek teszik teljessé. Szinte minden kosárban landol pár csillagszóró is, és nem maradhat el a csomagolóanyagok beszerzése sem. Utóbbiból tavaly közel 27 000 darabot vásároltak a Kikában. 

unnep_az_eletedben_640px.jpg

A posztot a Kika támogatta

Az üzletekben sem lehet elég korán kezdeni a felkészülést

Az áruházakban az “első roham” szeptemberben (!) az előző év karácsonyi termékeinek kihelyezésekor van, amikor akár 50-70 százalékos kedvezménnyel is lehet vásárolni. Ezt követően az adventet megelőző hétvégén nő meg jelentősen a kereslet a karácsonyi dekorelemek iránt, végül december közepén, a kiárusítás kezdetekor. Mindez komoly felkészülést igényel az üzletektől is: a Kika 1 000 – 1 500 négyzetméternyi raktárkészletet halmoz fel az év legnagyobb ünnepére. Ilyenkor kiegészítő szolgáltatások is várják a vásárlókat a kényelem jegyében: decemberben az áruházak előtt fenyőfa vásárlására is lesz lehetőség, illetve az ünnepi hangulatot tovább fokozva karácsonyi menüvel várják majd az érdeklődőket az étteremben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr2114305029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2018.11.12. 23:06:39

Az én véleményem az, hogy hiába a dekoráció, ha a berendezésnek nincs hangulata. Például a gyertyák és a kis szobrok is mennyivel jobban mutatnak egy kandallón, ami a nappali fő pontján van kialakítva, így állandóan találkozik vele a tekintetünk. Aki teheti építtessen be egy kandallót, szerintem megéri. Ebben egész jól le van írva minden: lakberinfo.hu/belsoepiteszet/kandallo/2016-10-08-kandallo-a-csaladi-tuzhely/
süti beállítások módosítása