Jönnek a férgek!

2020. május 20. - Kontent

A kutyákra több tucat élősködő leselkedik, amik mind rettenetes teremtmények egytől egyig. Könnyedén megfertőzheti a mit sem sejtő négylábúakat, potenciálisan súlyos betegségeket terjesztve. Összefoglaltuk a legfontosabb módszereket, amelyekkel védekezni tudsz ellenük.

shutterstock_1092678707_1.jpg

Tovább

Így tölts minőségi időt a kutyáddal

Nincs is annál jobb, mint kéz a mancsban tévézni a kanapén ülve. Már a lusta gazdi szempontjából. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, ki kell, hogy ábrándítsunk: a kutyák számára nem éppen álmaik programja a folyamatos henyélés.   Néhány egyszerű változtatással azonban kiegyensúlyozott életmódot biztosíthatunk kedvencünknek.

shutterstock_429042673.jpg

 

Tovább

Kutyás közösségek, amiket érdemes követni

A városi kutyatartás az ember egész életmódjára hatással van. Ha a napi rutint, a szabadidőt, sokszor még a sportolást és a nyaralást is a négylábúd társaságában töltöd el, minimum egy kutyás közösségnek tagja lehetsz. Ha mégsem találtad meg az igazit, segítünk a keresésben, mert a közösségi kutyázás nagyszerű dolog – ha jól csinálják. Mutatunk öt kötelező jellegű típust.

shutterstock_1653863845.jpg

Tovább

4 tipp, hogy jól fogadj örökbe

Egyre többen köteleződnek el az örökbefogadás mellett, ha kutyát szeretnének. Ahogy az állatmentők tartják, az örökbefogadással két életet is megmenthető: az örökbefogadotté, és azé a kutyáé, aki a helyére kerülhet. Összeszedtünk néhány tényt és tanácsot, hogy valóban felelősen hozhasd meg ezt a fontos döntést.

shutterstock_687260578.jpg

Tovább

Ebédelj a Gozsduból és jótékonykodj egy rendeléssel

A Gozsdu udvar közleménye - A COVID-19 vírus miatt kialakult helyzet egy emberként érinti társadalmunkat, hiszünk abban, hogy a nehéz időkben mindennél fontosabb, hogy segítsük egymást. Az Gozsdu Udvar és két étterem, a Klikk bisztro és bár és a Mátka étterem 150 adag ételt küld hetente a Szent László Kórház dolgozóinak és nehéz helyzetbe került előadóművészeknek. Minden ételrendelés most a jótékonysági akciót támogatja, hogy segíthessünk a rászorulóknak.

gozsdu_etelszallitas.jpg

Tovább

Szinte minden sejtünkre hatással van a D-vitamin

Az már régóta tudott, hogy a zsírban oldódó D-vitamin segíti a kalcium és a foszfor beépülését a csontokba, és fontos szerepet játszik a vér normális kalciumszintjének fenntartásában. Az azonban már újabb keletű felfedezés, hogy a sejtképződésben és az immunrendszer működésében is lényeges a szerepe.

shutterstock_271748168.jpg

Tovább

A reproduktív rendszer és a D-vitamin kapcsolata

A folsav mellett a D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin a várandósság alatt. Utóbbi nem csak a terhesség bizonyos szakaszaiban, hanem végig szükséges a mamának és babának is, jelentősége a fogantatás előtt és a szoptatás alatt sem elhanyagolható.

shutterstock_229050187.jpg

Tovább

Új konyha, dolgozószoba, lakás a gyereknek – ez nem csak mese, ha ügyesen takarékoskodik

Az előző posztunkban megírtuk, hogyan takarékoskodhatunk és hogyan juthatunk lakáskölcsönhöz. Pénzügyeink tudatos kezelése és a megtakarítás azonban jó, ha nem ér véget azzal, hogy megvettük álmaink otthonát – hiszen, ahogy a mondás is tartja, egy ingatlanra mindig költeni kell.

shutterstock_347647700.jpg

Tovább

Első közös lakás? Nem lehetetlen, ha ügyesen spórolunk

Az első közös lakás. Gyakran érezzük úgy, hogy ez csak álom marad, albérletről albérletre kell költöznünk, a bérleti díj fizetése mellett pedig esélyünk sincs a megtakarításra. Ugyanakkor, ha alaposan körülnézünk a lakás-előtakarékossági szerződések és a lakáshitelek piacán, és belefér, hogy egy kicsit szorosabbra húzzuk a nadrágszíjat, egyáltalán nem lehetetlen, hogy kb. 5 év múlva mi is lakástulajdonosokká váljunk.

De ehhez először megtakarítani kell.

shutterstock_1014986395.jpg

Tovább