Aszú-gyorstalpaló

2017. december 21. - Kontent

Az aszú a kivételes alkalmak és az ünnepek itala. A legtöbb palack karácsonykor kerül az asztalra, ezért összeszedtünk, mit kell tudni világhírű desszertborunkról. Tudta például, hogy kár volt vitrinben tartogatni ilyen sokáig, az évtizedes palack tartalmát? És azt, hogy miért tűnik el majd az…

Tovább

Mit együnk aszúhoz?

Ha karácsony, akkor aszú – a töltött káposzta, a halak és a bejgli mellett az is alap, hogy a világhírű desszertborunkkal koccintunk. Bár egy tokaji aszú önmagában is tökéletes desszert - van, aki szerint egy 6 puttonyoshoz nem is kell semmilyen körítés –, összegyűjtöttük, milyen fogásokkal érdemes…

Tovább

Gasztroajándék, ami már függőséget is okozott

A „tökéletes” karácsony a családról, az együtt töltött időről és azokról az élményekről szól, amelyekre mindig örömmel emlékezünk vissza. Az igazán meghitt ünnephez az is elég, ha a lehető legtöbb időt töltjük együtt a szeretteinkkel, egy közösen elkészített finomság pedig még jobban emeli az ünnep…

Tovább

Gyertyaöntés: a tökéletes adventi program

Az ünnepeink elképzelhetetlenek a különféle méretű és színű gyertyák nélkül. Különleges, meghitt hangulatot varázsolnak a helyiségekbe, kicsit misztikus, meditatív atmoszférát teremtenek. A gyertyák soha nem „mennek ki” a divatból, lakberendezési és dekorációs trendektől függetlenül, az éppen…

Tovább

Elveszik-e a kínai robotok a magyar pincérek munkáját?

Kínában már 2006 óta terjed a robotszemélyzet a menőbb éttermekben. A programozott alkalmazottak nem csak mosogatnak, de felszolgálnak és főznek is. Persze min csodálkozunk, minden digitalizálódik, miért éppen a bisztrók ne tennék? A legnagyobb nemzetközi étteremláncok is keresik a helyüket a…

Tovább