5 villámtipp a gyorsabb (és drágább) lakáseladáshoz

2016. november 11. - Kontent

Az ingatlaneladást sokan macerának élik meg, és bele sem gondolnak, hogy itt tudnak a legjobb órabérrel dolgozni. Komolyan! Egy jól megírt, jól összerakott hirdetés plusz százezreket is hozhat a konyhára, miközben odafigyeléssel is csak plusz 2-3 óra munka. Mikor kerestél utoljára óránként 100 000 forintot? 

1_14.jpg

TIPP1 - Legyenek a fotóid fantasztikusak!

Nem egyszerűen jók vagy szépek, hanem fantasztikusak! Legyintesz, de tudod mitől függ a lakásod eladási ára? A kereslettől. Tehát, ha a lakásod adatlapját naponta 20-an nézik meg, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel fog rálelni egy olyan érdeklődő, aki drágábban is megveszi, mintha csak ketten látnák a hirdetést.

Ha mondjuk csak a jó fotókkal 300 000 forinttal többért tudod eladni a lakást, akkor az asztalon hagynád azt a pénzt? Na, ugye!

Mit tegyek, ha a fotóim nem galériákban lógnak?

A jó fotókhoz érzék kell. Ha neked nincs, akkor nincs. Nyugi, nekem sincs. A szerencsénk mindkettőnknek viszont az, hogy az ismerettségi körünkben garantáltan van egy ember, akinek viszont van.

  1. Menj fel a facebookodra/instagrammodra!
  2. Görgess folyamatosan a hírfolyamodban (ahogy egyébként is) és keress egy olyan ismerőst/barátot, aki szuper fotókat csinál a nyaralásáról, vagy macskájáról (vagy bármiről, a lényeg, hogy látványos fényképeket tölt fel az életéről). Van olyan, aki belső terekben is ügyes? Még jobb!
  3. Kérd meg, hogy ugorjon már el hozzád és fotózza be a lakásod! (Szívesen fogja megtenni, hidd el, hiszen jól fog neki esni, hogy kiszúrtad a tehetségét! Kinek ne hízelegne?)

Ne feledkezz meg a háláról! Egy párezer forintos ital, vagy egy karton Túró Rudi ára biztos, hogy meg fog térülni neked. Profi fotós az ismerősöd? Tőle nem biztos, hogy illendő szívességet kérni, ezért ha neked is megéri, akkor fizesd ki a munkáját.

2_11.jpg

Írj a lakásodról annyit, amennyit csak tudsz!

Amikor valaki keresi az új otthonát, akkor hatalmas döntés előtt áll. Lehet, hogy épp 20 évre adósítja el magát. Ha azt akarod, hogy a te lakásod jobb eséllyel találjon új lakóra, akkor mindent le kell írnod. Hogy miért? Mert mások nem teszik.

És itt most nem a “madárcsicsergős” meg “festői” blablára gondolok, hanem a valós értékre.

Mit tegyek, ha nem tudok csak úgy csípőből egy Harry Potter-t írni?

Semmi gond, három egyszerű dologra figyelj:

TIPP2 - Először írd össze a lakásod tulajdonságait!

Kezdd a szokásos információkkal: négyzetméter, szobák száma, felújítás éve, elhelyezkedés, stb. Majd amikor elfogytak ezek, akkor egy kis füzetkével menj ki az ajtó elé és lépj be. Nézz körül és jegyzetelj!

  • Kicseréltetted a bejárati ajtódat? Írd fel!
  • Szépek a kapcsolóid? Írd fel!
  • Nincsenek küszöbeid? Írd fel!

Sosem hallod a felső szomszédot? Ház aljában a kisbolt? Délután besüt a nap? Szép a kő? Mindet írd fel, még a legidétlenebbeket is! Sétálj át a lakáson, minden helyiségbe térj be és írd fel a legapróbb tulajdonságokat is. De tényleg!

Ezután irány az adatlap és kezdd el feltölteni!

3_6.jpg

TIPP3 - Regény helyett pontokba szedve írj!

Azaz, pontokban mutasd be a lakásod. Nyomj entert a pontok között, hogy szellős legyen. Ez most nem a nyelvtantanárodnak készül, hanem a netre. Itt csak az számít, hogy az olvasód gyorsan át tudja futni.

TIPP4 - Használd a tulajdonság-előny elvet!

Azaz, kövesd ezt a sémát:

[lakásod valamilyen tulajdonsága].
Ez azért jó, mert [írd le az adott tulajdonság előnyét].

Hogy néz ki ez a valóságban?

  • A lakásban nincsenek küszöbök. Ez azért jó, mert még véletlenül sem tudsz belerúgni, nem áll meg a sarkokban a kosz és a robotporszívó is akadálymentesen tud közlekedni.

Nem bonyolult ez, csak amikor leírod valamilyen adatát a lakásodnak, akkor tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy “Oké, de miért jó ez?”, majd a választ írd oda rögtön mögé.

4_3.jpg

TIPP5 - Töltsd fel mindenképp a Jófogásra!

A lakásod úgy tud a leggyorsabban elmenni, ha a lehető legtöbben rátalálnak. Jelenleg a Jófogásnak van a legnagyobb ingatlanadatbázisa. Itt hirdetnek a legtöbben. Így nem is kérdés, hogy mindenképp fel kell ide töltened neked is! Itt lesz a legjobb helyen!

A Jófogás ingyenes és pont most újult meg az ingatlanhirdetéses része. Lett térképnézet és több hasznos funkció is.

Ha tehát szeretnél a lehető leggyorsabban túladni a lakásodon és azt sem bánod, ha egy kicsit drágábban megy el, akkor fogadd meg ezt az 5 tippet és már hátra is dőlhetsz!

A posztot a Jófogás Ingatlan támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr5211948147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2016.11.11. 13:00:33

Szép kis jófogás reklám.

ekat 2016.11.11. 13:39:28

Nekem is ez jutott eszembe... az egész irományt kiütötte ez a Jófogás-reklám.
süti beállítások módosítása