A 3 legnagyobb hiba, amit szőnyegválasztáskor annyian elkövetnek

2016. november 10. - Kontent

A szőnyegválasztásban az a legnehezebb, hogy többnyire szerelemből történik, ezért nem gondolkozol. Meglátod és nem nézed, hogy hányas a lába, mennyit keres vagy hogy milyen a szemöldökének az íve. Egyszerűen csak beleszerettél és vele akarod leélni az életedet.

Ez persze nagyon jó az életben, de kevésbé jó a lakásodban. Ugyanis a rosszul méretezett, tehát csak szerelemből vásárolt szőnyeg még a legjobban berendezett szobát is képes tönkretenni.

Márpedig a harmonikusan berendezett szoba pihenteti lakóját. Ez az a megmagyarázhatatlan érzés, amit ugyan érzel, de nem tudod, miért van. Csak a tudatalattid üzeni, hogy valami nem klappol.

1_12.jpg

1) Túl kicsi szőnyeg

Ahogyan a zokniból, úgy a szőnyegből sem jó a túl kicsi. Egyrészt elveszíti praktikus funkcióját, miszerint az ülőgarnitúránknál legyen mindenhol a lábunk alatt finom meleg szőnyeg, másrészt optikai szempontból is tönkreteszi az elrendezést.

Mit tönkreteszi?! Egyenesen lemészárolja.

2) Rosszul választott forma

Ökölszabályként arra érdemes figyelni, hogy ami alá teszed a szőnyeget, az négyzet vagy téglalap alakú-e. Ha négyzet, akkor a kerek szőnyeg illik alá, míg ha téglalap, akkor mindenképp maradjunk a téglalap alakú szőnyegnél.

Így most fura lehet, de élőben te is azonnal látnád, hogy miért nem illik egy téglalap alapú elrendezés alá egy kerek szőnyeg.

3) Ágy alá kerek

A franciaágy -ha csak nem vagy a hét törpéből az egyik- biztosan téglalap alakú lesz. Így a második szabály alapján kiesett az, hogy kerek szőnyeget tegyünk alá. Ahogyan azt is tudjuk már az első szabályból, hogy ekkora téglalapnál nem szabad alulméretezni.

Egyrészt reggel kipattanva az ágyból jó érzés szőnyegre tenni a tappancsunkat, másrészt szintén fontos a harmónia. Egy pici szőnyeg elvész a hatalmas ágy mellett. Nem emeli ki azt.

Tehát, ha erre a három szabályra odafigyelsz, mielőtt szürke ködös szerelembe esel, akkor biztos lehetsz benne, hogy a kapcsolatotok nem csak hosszú lesz, hanem kiegyensúlyozott és támogató is. Tudod, nem az az energiavámpíros és egyoldalú.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr1411938719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandfereg 2016.11.10. 20:10:25

Ezt a cikket egy autista irta, az tuti. :)))))

hhh. 2016.11.10. 20:13:21

Hozzászólnék, vazze, de szóhoz sem jutok...!

tof 2016.11.10. 20:33:50

A képek szerint mindegy, mit hova teszek, mert minden JÓ! :D

noob77 2016.11.10. 21:06:22

Tof talán kattints a képre, ostoba. Mondjuk a cikk is gyenge

magil 2016.11.10. 21:57:58

Nem tudom elképzelni, hogy akárki akármikor a franciaágy vagy az étkezőasztal alá akarjon szőnyeget rakni...

Szanna(Athena) 2016.11.10. 22:08:20

@magil: A mi ágyunk alá azért került szőnyeg, mert nem szeretünk hideg padlóra lelépni reggel, és kisebb szőnyeg rögzítése sose sikerült jól, állandóan csúszkáltak. + Előny, hogy az alattunk lakó már nem panaszkodik a furcsa zajokra... ;-)
Az étkező alá is praktikus okból került szőnyeg: a dizájnos étkezőszékek fémlábai csúszkáltak. A gumi tappancsok sem használtak. Ennek további két előnye is lett, a lányunk lába nem fázik, amikor mezítláb reggelizik, + az alattunk lakó már nem panaszkodik a furcsa zajokra...
Ikeás, kint is használható szőnyeg van az asztal alatt, prímán takarítható.
süti beállítások módosítása