Magyarországi kúriák meglepő tulajdonságokkal és mosolyfakasztó hirdetésszövegekkel

2016. november 04. - Kontent

Ha az ingatlanhirdetéseket nézzük, akkor kúriaként általában a (főképp vidéki) nemesi udvarházakra, vagy azoknak megfelelő méretű és stílusú épületekre, nagypolgári villákra szokás hivatkozni.

2_9.jpg

Kép forrása

Tudtad, hogy rengeteg kúriánk van? Sajnos nekünk, személy szerint egy sem, pedig jó párat elfogadnánk! Elképesztő, hogy milyen sokat kínálnak eladásra (ebben a pillanatban épp 236 db található a Jófogáson), köztük gyönyörű és lepukkant állapotúakat egyaránt.

Majdnem mindegyik hirdetés szövegében találtunk szívünknek kedves üzenetet, vagy a kúriának olyan tulajdonságát, amibe rögtön beleszerettünk. Így leszel ezzel te is, ha elég kreatív vagy!

Nagy hiányosság ugyanis a leírásokban, hogy mi mindent lehetne kihozni belőlük. Egyik gyakori javaslat az egyszerű “Itt megnyithatod panziódat!” felhívás, mintha tényleg csak ennyit lehetne és mást nem is. Szerintem ha szállodát akarunk nyitni, akkor azt veszünk.

Sírunk, hogy kevés a profi fotó és bár hangzatos jellegzetességeket és környékbeli érdekességeket találunk a hirdetésben, szinte senkinek nem jut eszébe leírni a kúria eredetét, vagy előéletét. Pedig mindannyian szívesen olvasnánk érdekes történeteket. Ugye?

Annak ellenére, hogy nem nőnek ki havonta ilyen épületek a semmiből, mégis van bőven miből válogatni.

Kedvenceinkből szemezgettünk, hátha te is kedvet kapsz!

Ha mindig is ásványvizet akartál árulni és nem akarsz a fűtésért sem fizetni

Döbbenetes, de konkrétan a hirdetés első mondatában, mint legfontosabb információ szerepel a ház alábbi tulajdonsága:

... ásványvíz kitermelésére alkalmas kúttal, (500 l-es hidrofor 3-5 bar nyomással hozza fel a vizet, melynek hozama 360 l/perc) palackozható ásványvízzel”

Semmiképp nem elhanyagolható, ez tény! Magától adódóan vízdíj nincs, hiszen a kút biztosítja a háztartás vízszükségletét.

A péceli kúria még nagyon fiatal, mindössze 80 éve épült és igazából nem is fogadnák be óriásfalvába, mert a főépület “csak” 200 m2. Persze, ha rezsit kell fizetni, akkor ez is soknak számít, de hihetetlen szerencséjének köszönhetően, a tulajdonosnak nem kell fűtésre költenie. És azért ez nem semmi!

A ház fűtése teljesen ingyen van, ugyanis a szomszédtól ajándékba kapott aprítékkal üzemeltethető az automata kazán.”

elado_kuria_pecel_vasuton_tuli_terulet_200nm_85000000_ft_22116632258774.jpg

A hirdetést itt tekintheti meg

Ha egy színésznő házába költöznél, ahol még Karádi Katalin is vendégeskedett

A felsőgödi kúria leírásával is azonnal belecsapott a lecsóba a feladó. Egy 15 jelzőt tartalmazó mondattal kezdődik, ami hirtelen elég rémisztő, bár valószínű, hogy inkább meggyőzőnek szánták.

... frissen, igényesen, teljes körűen, eredeti stílusban felújított, 2 szintes, nagyteraszos, tornácos, 7 szobás, amerikai konyhás, duplakomfortos, világos, napfényes, csendes, cirkófűtéses, azonnal költözhető, tehermentes, luxus kategóriás, elegáns”

A szoba közepén látható gázpalackot nem tudtuk mire vélni, a képeket továbblapozva megtaláltuk a sarokkádat is, ami azért nem rossz!  Amire igazán felkaptuk a fejünket, az a mini háttértörténet, amiből legalább valamit megtudhattunk a kúriáról.

Az ingatlan a 20-as években épült, első tulajdonosa Vaszary Piri, az akkori évek ünnepelt színésznője volt, aki gróf Szécsitől kapta vadászkastélyként ajándékba. A kor több illusztris művésze köztük Karádi Katalin, Páger Antal - is gyakran megfordult a kastélyban.”

godon_kuria_elado_66887636996181.jpg

A hirdetést itt tekintheti meg

Ha még soha nem volt intimkerted, de kamaszkorod óta vágytál rá

Ennek az etyeki kúriának a jelenlegi tulajdonosa sem bízta a véletlenre, hogy észrevegyük a hirdetését. Bár sok egyéb jó tulajdonsága mellett van a háznak borozóterasza, konditerme és kemencéje is, érthető módon a házon kívüli extrákat hangoztatja. Nagybetűkkel, biztos, ami biztos.

ETYEKI KÚRIA ÓRIÁSI, INTIM DÍSZKERTBEN, ÚSZÓTÓVAL! . EZT TÉNYLEG LÁTNI KELL, ILYEN NINCS MÁSUTT!”

Tényleg impozáns külsővel rendelkezik és bár borzasztóan zavaró a hatalmas vízjel a képek közepén, így is jól látszik, hogy ezt bizony érdemes megnéznünk közelebbről, ha ilyesmit keresünk. Persze vigyünk magunkkal fürdőruhát, hogy kipróbálhassuk az úszótavat!

Ha a te szívedet az akciók dobogtatják meg igazán

Rájöttünk, hogy nemcsak a könyveknél, de a hirdetések szövegénél is sokat elárul az eladó házról (vagy inkább arról, aki épp meg akar tőle szabadulni) az első mondat.

20 MFt-al csökkent az ár!”  

Komolyan? Tehát akkor akciós?! Nem is akármennyit, több, mint 20 %-ot engedtek belőle! Szerintem csapjunk le rá! No, de viccet félretéve, számunkra, akik először járunk az eladó ingatlan oldalán, semmit nem jelent ez az odavetett pár szó, amit már az áruházak kirakataiban olvasva sem hiszünk el.

Sebaj, mivel kedvenc területünkön, a Káli-medencében található, Mindszentkállán, ezért folytattuk az olvasást és kellemesen csalódtunk. Meglepő módon, inkább nyaralónak (és még 8 különböző hasznosításra) ajánlják, pedig mi szívesen be is költöznénk (mi belevettük volna a felsorolásba, hogy “íróknak munkahely kialakítására, inspiratív környezetben”. Jó hír, hogy akár megélhetést is biztosít (ha nem menne az írás).

Nyaralónak csodálatos lehetőség, de az üzleti része is folytatható, az üzleti kapcsolatok átvehetők.”

kali_medenceben_hangulatos_kuria_mindszentkalla_95669068297672.jpg

A hirdetést itt tekintheti meg

Ha megengedheted magadnak

Néztek már ki étteremből, vagy exkluzív ruhaüzletből? Tudod, amikor látod az eladón, hogy nem nézi ki belőled, hogy erre lenne pénzed vagy csak szimplán az öltözeted alapján ítél? Lehet, hogy mi vagyunk ma érzékenyek, de a hirdetés feladója ezzel a dumával nem nyert meg magának.

Eladó ez a vidéki kúria! Ha nyugalomra, kényelemre vágyik -és megengedheti magának-ez az Őn ingatlana!”

És nem a szöveg rövidségére gondolok. Ja, merthogy konkrétan ennyi az összes infó amit megtudhatunk az ingatlanról. Hogy eladó.

Szóval, lehetne ezt jobban is, szebb képekkel, érdekes szövegekkel és tartalommal megtöltve, de a lényeg, hogy a Jófogás biztosítja nekünk a hatalmas ingatlan-adatbázist, amit böngészve mindig találunk megmosolyogni való hirdetést, és bármikor rálelhetünk álmaink kúriájára is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr1711929325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brix 2016.11.05. 14:52:28

Szépek ezek a régi épületek , csak annyi probléma velük, hogy a vilàg pénze sem elég felújítàsukhoz...Nem véletlenül lehet fillérekért venni Németorszàgban , hatalmas alapterületű régi kastélyokat, polgàrhàzakat...
süti beállítások módosítása