Dobja fel a napját házi készítésű csokoládéval

A házilag készített csokoládéban az a jó, hogy azzal ízesítheti amivel csak akarja és természetesen olyan formába öntheti, amilyenbe csak kedve tartja.

2016. március 16. - VilágjáróKonyhatüdér

Esős időben borzasztó nehéz koncentrálni a munkára, tanulásra, meg úgy egyébként mindendre. Álmosít, levertté tesz és a legszívesebben az egész napot az ágyban töltené az ember. De, hogy egy kicsit szebbé tegyük ezt a tavaszt megelőző időszakot, megmutatjuk, hogy mivel tud kicsit hozzájárulni az álmosság és a depresszió elűzéséhez.csoki.jpg

A házilag készített csokoládéban az a jó, hogy azzal ízesítheti amivel csak akarja és természetesen olyan formába öntheti, amilyenbe csak kedve tartja. Most, egy kávés csokoládé receptet osztunk meg, így két legyet ütünk egy csapásra: az édes csoki miatt máris jobb lesz a napja, a kávé miatt pedig nem fog elaludni. Két verzióban lehetséges az elkészítése: pörkölt kávébabot tesz a csokoládé bonbon közepébe, vagy csokoládéba kever szintén pörkölt, de darált kávét.

Először azt kell eldöntenie, hogy mennyi pénzt szán a bonbonokra, mert lehet az alapja kakaóvaj, esetleg hidegen sajtolt kókuszzsír (ennek erős kókusz íze van), amiket ugye horror áron lehet beszerezni, ellenben irtó jó csokoládéalapok. Valamivel olcsóbb, ha sima, szűrt kókuszzsírt használ, tulajdonképpen ez is megteszi.

A következőkre lesz szüksége a bonbonokhoz:

  • 5 evőkanál keserű csokoládépor
  • 100 gramm cukrozatlan tejpor
  • 100 gramm porcukor
  • 3 evőkanál kókuszzsír (vajjal is helyettesíthető)
  • fél bögre víz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)
  • pörkölt kakaóbab vagy 1 evőkanál pörkölt kávépor


Tipp: készíthet étcsokoládés és tejcsokoládés bonbont is, a kettő között annyi a különbség, hogy utóbbi tartalmaz tejport is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr428487160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Káposztás cvekedli 2016.03.18. 09:00:57

Jaj de jó, csak éppen az nincs leírva, hogyan kell elkészíteni.
Valószínű, hogy mindent összekeverünk, kivajazott serpenyőbe öntjük és sütőben 200 fokon 20 perc alatt kisütjük - legalábbis sok mindent így kell elkészíteni.....lehet, hogy ezt is......... :-)

s 2016.03.18. 13:10:34

@Káposztás cvekedli: :-)
Hogy csináljunk szakácskönyvet?
Hozzávalók:
- 1 hófehér lapokból álló, tök üres könyv
- receptek

qwertzu 2016.03.18. 13:25:40

Hogyan ne írjunk blogposztot című rovatunkat olvasták.
süti beállítások módosítása