Végre valaki velem is foglalkozik!

2017. augusztus 14. - Kontent

Vannak napok, amikor az ülőmunkával töltött órák után bármit megadnánk egy alapos masszázsért. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a cége masszőrt foglalkoztat, ha pedig igen, simán előfordulhat, hogy éppen akkor gémberedik el a nyakunk, vagy fájdul meg a hátunk, amikor a szakember nincs az épületben.

zenta_vkapcs.jpg

Tovább

Így segíthetsz, hogy minden gyerek versenyképes digitális tudást kapjon!

Mennyire lehet versenyképes a munkaerőpiacon, vagy hogyan tud hatékonyan felvételire készülni  egy fiatal a 21. században, ha nem ért a számítógépekhez? És hogyan tehet szert az alapvető digitális „műveltségre”, ha soha nem volt saját laptopja, vagy táblagépe? Sok intézményben a digitális oktatás sajnos még mindig nem számít alapnak - ha van ötleted, hogyan lehetne segíteni az ügyet, legyél főállású segítő egy évig, fizetésért!

kepkivagas_1.JPG

Tovább

Így lesz menő a lakásod kevés pénzből

Több olyan élethelyzet is adódhat, amikor átmenetileg alacsony keretből kell megoldani a lakás berendezését. Ilyen lehet az első bútorozatlan albérlet, az első saját otthon, de az első összeköltözéskor sem fekteted egyből az addigi megtakarításaidat bútorokba (hiszen ki tudja, meddig tart a románc, amikor olyan gyakorlati dolgok is előtérbe kerülnek, mint a wc ülőke fel- és lehajtása.) Az is előfordul, hogy a tervezettnél többet költöttél a lakás- vagy házfelújításra, vagy kiadod az ingatlanod, és eleve nem akarsz nagyon értékes bútorokat venni.

Bármennyi is a keret, abból, hogy otthonos és igényes tereket alakíts ki, természetesen nem kell engedni. Nyugodtan meríts inspirációt a legmenőbb enteriőrökből. Ha a helyiség meghatározó elemét (kanapé, fotel, stb.) beszerzed, a hangulati elemeket és a kiegészítőket már olcsón, akár másodkézből is beszerezheted.

Három olyan enteriőrt mutatunk be, amelyet kis büdzsével is meg tudsz valósítani:

b_3.jpg

Tovább

Láthatatlan szenvedés

Rengetegen élnek gyulladásos bélbetegségekkel

Egy hirtelen jött emésztési probléma egy egészséges ember életét is alaposan megkeseríti - iszonyú kellemetlen, amikor például úton vagyunk, és folyton rohannunk kell a mosdóba. Szinte lehetetlen küldetés ingyenesen használható, tiszta mellékhelyiséget találni a belvárosban, ráadásul gyorsan. Ha mindez puffadással és erős hasi fájdalommal jár, az egész felér egy katasztrófával. Le kell mondanunk a programjainkat, nem akarunk emberek között lenni, és az egészet szeretnénk a lehető leggyorsabban elfelejteni.

Sokan vannak azonban körülöttünk, akiknek ez a rémálom a hétköznapok része. Nem valamilyen ritka, egzotikus betegségben szenvednek, hanem egy olyan kórral élnek, ami csak Magyarországon 45 ezer embert érint. Egy közepes városnyi embert.

shutterstock_457810429.jpg

Tovább

Badacsonyi elegancia

Harminc évvel ezelőtt kapta Badacsonytomaj, hazánk egyik legjobb borrégiójának központja, a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa díjat. Az évforduló alkalmából harminc badacsonyi borászat - a kistermelőktől a legnagyobb pincékig - mutatta be válogatott borait a kóstoló közönségnek, a New York Palotában.  A kóstoló mellett még két mesterkurzus is színesítette a jeles eseményt: Fiáth Attila, nemzetközi borakadémikus, Master of Wine jelölt és Sánta Zoltán, borakadémikus előadásával folytatódott a nap.

c.jpg

Tovább

A léböjtről első kézből

Beköszöntött a tavasz, közeledik a Húsvét, tart a böjti időszak. Ebből az alkalomból beszélgettünk Kulik Mária természetgyógyásszal, aki az interjú során elmesélte nekünk, mikor és miért fordult a böjt felé, mit adott neki ez a fajta megtisztulás, milyen tematikus táborokat szerveznek böjtölni vágyóknak és kinek ajánlja jó szívvel a részvételt.

1_5.jpg

Tovább

Geek közlekedési eszközök

The Last Mile Problem – azaz az utolsó mérföld problémája. Amit az okoz, hogy a tömegközlekedési eszközök sajnos nem visznek el minket a házunktól a munkahelyünkig. Vagyis annak az utolsó egy mérföldnek a legyőzését tűzik ki célul a cikkben szereplő eszközök, amik a városi közlekedési csomópontoktól elvezetnek minket munkába vagy éppen haza. A legtöbb jármű kiváló csapatmunka eredménye, a tervezés mellett finanszírozási szempontból is, hisz a majdnem mind közösségi alapon valósul meg (Kickstarter, Indigogo).

Aki ráül vagy áll ezekre, az lehet a sebesség szerelmese, vagy épp techmániás kocka, garantáltan mosolyogva indul munkába.

electricskateboardfoot.jpg

Tovább