Kelj fel és flow!

2017. szeptember 27. - Nagy István Gábor

A flow-élményt, azt az állapotot, amikor teljesen elmélyülve valamiben kiteljesedésként, pillanatnyi örömként éljük meg azt, amit éppen csinálunk, 40 éve fogalmazta meg először Csíkszentmihályi Mihály boldogságkutató. A flow fontosságáról manapság már nem csupán személyes testi-lelki egyensúlyunk tükrében érdemes gondolkodunk, hiszen a környezetünkben végbemenő áramlásoknak számos társadalmi-gazdasági hatása is van. A flow-élményről (vagy annak hiányáról) szinte mindenkinek van tapasztalata, a téma iránt érdeklődők számos véleménnyel és megközelítéssel találkozhatnak internetszerte vagy személyesen, előadók gondolatait hallgatva. Ritkábban adódik azonban olyan különleges alkalom, amikor alkotók, művészek, segítők, és szakemberek, mindannyian területük kiválóságai közösen járják körül, kinek mit jelent,és miért fontos a flow a mindennapokban.

shape-hand-human-silhouette-scene_1150-1453.jpg

Ezért is ígérkezik érdekesnek a flow-élményt központi témájául tűző Fenntarthatósági Nap és fesztiválkonferencia szeptember 30-án, szombaton az Akvárium Klubban, ahol kiváló elméket megszólaltató szekcióbeszélgetések, interaktív kiállítók, számtalan megismerésre és tapasztalásra váró innováció, és egy pörgős Irie Maffia-afterparty szerepel a programban.

A rendezvény 12.00 órakor egy inspirációs beszélgetéssel indul D. Tóth Kriszta vezetésével, a flow szerepéről a kreatív folyamatokban, a személyes és szakmai inspirációban. Ezt követően három szekcióbeszélgetésben - a fenntarthatóság pillérei mentén - szakértők járják körül a környezetben végbemenő áramlásokat, a társadalmunkra ható és azt meghatározó folyamatokat, a gazdaságot szervező pénzáramlást, míg a plusz egy szekcióban az egyén kerül a középpontba, és a testi-lelki folyamatok tükrében vizsgálják majd a flow-t.

Vajon mi lesz a véleménye az alkotói szárnyalásról Pásztor Annának, az Anna and the Barbies énekesének, és Litkai Gergely humoristának? És hogyan éli meg a flowt Al Ghaoui Hesna haditudósító? Mi történik a társadalomban, amikor az információáramlást a pletyka uralja és mi akkor, amikor adatelemző újságírók derítenek fényt folyamatokra? Vajon hová áramlik a pénz, a tőke és hol várják hiába? Egyáltalán, milyen áramlások zajlanak, testben, lélekben és egy bolygó ökoszisztémájában, amelyek alapvetően irányítják mindennapi életünket? Ilyen és ehhez hasonló kérdések szövik majd a beszélgetések fonalát többek között Küllői Péter, a Mosoly Alapítvány alapítója, France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, valamint Dr. Zacher Gábor toxikológus részvételével.

A szünetekben közel 50 szervezet mutatja be tevékenységét az érdeklődnek. Innovatív, trendi megoldások, csúcskategóriás elektromos és hibrid autók, megújuló energiát felhasználó rendszerek és sok más érdekesség várja a látogatókat.

A szakmai program lezárását követően egy warmup várja a bulizni vágyókat a NagyHallban, majd a szakmai zsűri (Pásztor Anna, Rohonyi Gábor, Szegedi Csaba, Szomolányi Katalin) megnevezi a Fenntarthatósági Nap kreatív pályázatának nyerteseit. Film, zeme/slam és kreatív kategóriában bemutatásra kerülnek a legjobbak, valamint kihirdetésre kerül a közönségdíj, amiről a nap során a látogatók szavazatai döntenek. A díjátadó után lép színpadra az Irie Maffia, akik egy fergeteges, igazi fesztiválhangulatú koncerttel várják az érdeklődőket. A regisztrált, karszalaggal rendelkező látogatók 100 Forintért tudnak jegyet váltani a koncertre és az azt követő bulira, akik viszont csak az Afterpartyra érkeznek, 1.000 Forintos áron válthatják meg belépőjüket.

A Fenntarthatósági Napot a Fenntarthatósági Média Klub is támogatja, aminek az Index, valamint a CEMP-csoporton keresztül a Blog.hu is tagja.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr3212899942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása