Így lesz menő a lakásod kevés pénzből

2017. június 21. - Kontent

Több olyan élethelyzet is adódhat, amikor átmenetileg alacsony keretből kell megoldani a lakás berendezését. Ilyen lehet az első bútorozatlan albérlet, az első saját otthon, de az első összeköltözéskor sem fekteted egyből az addigi megtakarításaidat bútorokba (hiszen ki tudja, meddig tart a románc, amikor olyan gyakorlati dolgok is előtérbe kerülnek, mint a wc ülőke fel- és lehajtása.) Az is előfordul, hogy a tervezettnél többet költöttél a lakás- vagy házfelújításra, vagy kiadod az ingatlanod, és eleve nem akarsz nagyon értékes bútorokat venni.

Bármennyi is a keret, abból, hogy otthonos és igényes tereket alakíts ki, természetesen nem kell engedni. Nyugodtan meríts inspirációt a legmenőbb enteriőrökből. Ha a helyiség meghatározó elemét (kanapé, fotel, stb.) beszerzed, a hangulati elemeket és a kiegészítőket már olcsón, akár másodkézből is beszerezheted.

Három olyan enteriőrt mutatunk be, amelyet kis büdzsével is meg tudsz valósítani:

b_3.jpg

1. A nappali lelke

Az első albérlet/lakás gyakran túl kicsi ahhoz, hogy külön hálószobád legyen. A kanapé, ami franciaágyként is funkcionál, alapdarab. Egy ilyen szürke sarokgarnitúra azért lehet jó választás, mert nagyon jól variálható: többféle stílushoz, hangulathoz illik, sokféle nappaliba passzol. Ha később elköltözöl, vagy a partnereddel közösen alakítjátok ki a helyiség hangulatát, csak a kiegészítőket kell újra megvenni hozzá. Példa egy csajosabb nappalira:

pinterest1.png

kesz2.png2. Olvasósarok

Ha összeköltözöl valakivel, szükséged lesz egy olyan térre, ahol néha egyedül lehetsz és feltöltődhetsz, ahová félrevonulhatsz a kedvenc könyveddel. Egy olvasósarokhoz valójában csak egy kényelmes fotelre, egy lábtartónak is használható tárgyra és egy állólámpára van szükség. Ha nem vagy a minimalizmus híve, vagy szeretnél néhány különlegesebb kiegészítőt, nézz körül a bolhapiacokon! Egy elegáns, kicsit bohém olvasósarok, amit olcsón berendezhetsz:

pinterest2.png

kesz1.png3. Elegáns háló

Ha a gardrób otthona a hálószoba, nem foglalják méretes szekrények a helyet a nappaliban, a terek szellősek és letisztultak maradnak.  Válassz tolóajtós gardróbszekrényt, így marad hely egy fotelnek is, a tükrös változat pedig nemcsak a teret növeli meg, hanem jól jön a reggeli öltözködésnél is. Egy olcsón berendezhető háló, ami elegánsnak hat:

pinterest3.png

kesz3.png

A bútorokat az Abra Bútor kínálatából választottuk. A brand második magyarországi üzlete - a soroksári után – június 22-én nyílik meg a budaörsi Kika földszintjén, 1000 négyzetméteren. 

17abra03_640x360_budaorsi_nyitas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr5412610565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyelő 2017.06.21. 12:39:21

Akkor most hol is van a "kevés pénz" -féle megoldások? Talán a művirág.

rnz 2017.06.21. 13:12:21

Ritka béna reklám.

Példa Péter 2017.06.21. 14:50:52

Pár hónap után gyűlölni fogod magad ha komolyan ennyi párnát veszel... Mindig útban lesz!

habanera 2017.06.21. 16:10:38

Ha ennyit el tudsz költeni az albérletedre + bérleti díj + rezsi+ 2 havi kaució, miért nem veszel egy saját lakást? Azt úgy rendezed be, ahogy akarod. Ha albérlet (lásd a szövegben), inkább tartsd tiszteletben a tulajdonos kívánságait, engedélyeit.
süti beállítások módosítása