A léböjtről első kézből

2017. március 24. - Kontent

Beköszöntött a tavasz, közeledik a Húsvét, tart a böjti időszak. Ebből az alkalomból beszélgettünk Kulik Mária természetgyógyásszal, aki az interjú során elmesélte nekünk, mikor és miért fordult a böjt felé, mit adott neki ez a fajta megtisztulás, milyen tematikus táborokat szerveznek böjtölni vágyóknak és kinek ajánlja jó szívvel a részvételt.

1_5.jpg

Mivel foglalkozol és hogyan találkoztál először a böjttel?

10 éve vettem részt először egy léböjtön, 43 éves voltam. Éreztem, hogy alapvető változásra van szükségem, úgy testileg, mint lelkileg. Épp a természetgyógyász vizsgámra készültem, akkor még az üzleti világban dolgoztam. Ahogy teltek - múltak a napok, ahogy elszakadtam a hétköznapoktól, ahogy tisztult a testem, vele együtt a lelkem is magára talált, és tudtam, hogy ha hazamegyek, gyökeresen megváltoztatom az életem. Így is lett. Azóta természetgyógyászként tevékenykedem, reflexológiával és akupunktúrával foglalkozom .

Milyen egészségügyi és pszichés hatása van az életedre a böjt?

Évente kétszer- háromszor megcsinálom a kúrát, mert bármennyire is igyekszünk bélrendszerünket kímélni év közben is, rendesen megdolgoztatjuk szervezetünket és főleg a májunkat a sok méreganyaggal, amiket a mindennapi táplálékkal beviszünk.  És persze emellett lelkileg is pörgünk folyamatosan, az idegrendszerünk is telítődik.

Amikor elvonulok, elvonulunk, kissé távol a hétköznapoktól, egy stresszmentes környezetbe, sokkal könnyebb magunkra figyelni. Mert mikor is élünk a saját ritmusunkban? Csak tesszük a dolgunkat: munka, család, gyerekek, és sokszor épp magunkra nem jut időnk. Pedig érezzük a szükségét, de valahogy mire eljutnánk az „én” időig, már csak bezuhanunk az ágyba és reggel kezdődik minden elölről.

d.jpg

Általánosságban milyen előnnyel jár, ha valaki elkezd rendszeresen böjtölni?

Ha megengedjük magunknak, hogy egy pár napra "kikapjuk magunkat a sorból", olyan energiákhoz jutunk, ami testileg, lelkileg feltölt minket. Sokkal jobban érezzük magunkat utána, sokkal gördülékenyebben végezzük feladatainkat. Ha egyszer megtapasztaljuk a tisztítókúra utáni érzést, életmódunkká válik, mert pozitív hatása sokáig kitart. A méregtelenítés után szinte fellélegeznek sejtjeink, megszépül a bőrünk, elvesztünk pár felesleges kilót, kisimulnak az idegeink. Sokan rájönnek, hogy életmódváltással elhagyhatnak vagy csökkenthetnek gyógyszereket. Sok betegség nagyon jól reagál a böjtre: pl.: magas vérnyomás, candidiázis, ízületi problémák, változó kori panaszok. Új gondolatok ébredhetnek, új megoldások bukkanhatnak fel, amik a hétköznapok sodrásában elsikkadnak.

Mit kell tudni a szervezett böjtölésről?  

A mi felfogásunkban a tisztítókúra könnyített étkezésből áll, melynek során leveseket, gyümölcs-zöldségleveket, gyógyteákat, tisztított vizet fogyasztunk.

5 napig nem eszünk darabos élelmiszert: a levesek  turmixolva vannak, csak minimális sóval és zöldfűszerrel ízesítettek. Egész nap folyamatosan kell teát, vagy vizet inni, 4-5 litert naponta. Délben és este leves a menü, délelőtt és délután zöldség, vagy gyümölcslé. A reggelente bevett keserű só biztosítja az egész bélrendszer megtisztítását.

2_5.jpg

Milyen kiegészítő szolgáltatások segítik elő a böjt hatékonyságát?

Mi a wellness szolgáltatásokban hiszünk, és kúráink alatt orvos felügyeli a résztvevőket: naponta történik vérnyomás-, vércukormérés, s ha szükséges, egyéni konzultáció is.

Kinek ajánlod a feltöltődés e formáját?

Mindenkinek, akinek fontos az egészsége, és a megelőzésre is gondol, vagy akinek már kialakult valamilyen betegsége, és kiegészítő terápiának szeretné használni. Férfiaknak, nőknek, ifjaknak és idősebbeknek egyaránt ajánlott. Kismamáknak, akik már nem szoptatnak, és el tudnak kicsit vonulni szintén kifejezetten hatásos egy ilyen testi-lelki regenerálódás. Emésztőrendszerük megtisztul, miközben élvezhetik a felhőtlen alvást, relaxálást, saját ritmusuk élését. Feltöltődnek, miközben a terhesség és szoptatás során keletkezett súlytöbbletük csökken. És nem utolsó sorban segít újra megtalálni a nőt magukban.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr9012367009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2017.03.25. 15:41:32

csak sör-bor-pálinka, semmi kaja: ez az igazi léböjt!

Célkereszt 2017.03.25. 16:19:15

Tök fölösleges. Méregtelenítés! Csinálja azt a szervezet. Vese, máj. Ebbe halt bele szegény Bujtor István.

Bambano 2017.03.25. 17:20:24

a léböjtről első kézből cikk, ha nem üzletileg elkötelezett a riportalany:
kinek ajánlod a léböjt kúrát? senkinek.
end of file.

redhusky 2017.03.25. 17:44:03

Olyan, hogy kúraszerű méregtelenítés, nincs. A szervezet minden nap méregteleníti magát, ami meg nem ürül ki, soha nem is fog, koplalhat az ember akármennyit... Nagyon jók a gyógynövények, a gyógyteák, a zöldségek és gyümölcsök, de minden nap kell őket fogyasztani, nem csak egy-egy kirohanás alkalmával. Túl sokat enni meg amúgysem érdemes, nem csak három nap az évben :D
Az emésztőrendszer akkor tud megfelelően működni, ha soha nem terheljük túl. Az hogy nem eszünk napoki, csak iszunk, nem megoldása a problémának.

Dzsontra Volta 2017.03.25. 18:53:26

Éppen most kezdem a mai léböjt kúrámat, az utolsó elég kellemetlen volt, mert unicum és rozéfröccs kombóval próbálkoztam, végül sikerült méregtelenítenem, ezt a módszert senkinek sem ajánlom, mert ilyenkor a gyomorsav felmarhatja a szaglóhámot.

xyyyxyxyyxyxyyx 2017.03.25. 19:04:31

@Bambano: "kinek ajánlod a léböjt kúrát? senkinek."
Dehogynem. A növények pl. imádják. Mondjuk nekik a fényevés is bejön.

Bambano 2017.03.25. 19:53:24

@xyyyxyxyyxyxyyx: nem beszélek növényül...

qwertzu 2017.03.25. 20:20:26

@xyyyxyxyyxyxyyx: És kimondottan szeretik a szar kaját.

szellemkor 2017.03.26. 18:52:25

A cím helyesen: "Kuruzslás első kézből."
Szerencsére egyre kevesebben hiszik el ezeket a - sajnos korábban széles körben gátlástalan haszonlesésből, vagy naiv tájékozatlanságból, de küldetéstudattal átitatva - terjesztett közhiedelmeket. De még a kevés is sok. Kalcium allergiára, homeopátia, léböjtkúra, oltásellenesség, szevasztok!

John Doe3 2017.03.30. 14:15:33

Az interjúról jut eszembe a vicc:
-- Pincér, mit tud ajánlani?
-- Ajánlom magamat!
süti beállítások módosítása