A lakberendezésőrült karácsonya

2016. december 19. - Kontent

Az őrület jó egy éve kezdődött, és akkor még nem gondoltam, hogy beszippant az örvény. Minden egy kis ártatlan tervezgetéssel kezdődött: ideje, hogy ráncfelvarrást kapjon a lakás! De milyet? Pompázzon majd divatos minimalista letisztultságban, vagy tűnjenek fel némi retró elemek? Ragyogó fehér falak övezzék vagy élénk, geometrikus mintákat kapjanak a felületek? A tökéletes válasz megtalálásáért elkezdődött a búvárkodás a lakberendezési magazinokban, órákig való szörfözés a neten és képgyűjtemények összeállítása a különféle burkolat-, konyha- vagy fürdőszobaötleteket felsorakoztató fotókból, valamint a barkácsáruházakban és csempeboltokban eltöltött hétvégék.

1_20.jpg

Kép forrása: Pinterest

A megbízható mesterek felkutatása valóságos szenvedéllyé vált, váratlan helyekről sikerült egy-egy páratlan kincset megszerezni – egy szépen dolgozó épületasztalost több hónapos kutatás után egy volt kolléganőtől, precíz burkolót egy családi baráttól, parkettást egy szomszédnő ajánlásával… Lényeg a lényeg: a lakástuning hatására már-már elsöprő szenvedéllyé vált a lakberendezés.

A jelenség azonban korántsem megy ritkaságszámba: meglepően sok ismerőssel sikerült az igazi beavatottakra jellemző gondolatcserébe bonyolódni, részletesen kitárgyalva az ötletből valóságig tartó mágikus folyamat lépéseit, vagy a legújabb dizájntrendeket. Sokakat beszippant életük egy-egy szakaszában a lakberendezés világa – van, akinél csak átmeneti jelleggel, egy építkezés vagy lakásfelújítás erejéig, van, akinél pedig hosszú távú elköteleződés képében.

Ami jó hír: ezeket az embereket így karácsony táján egy eredeti ajándékötlettel igazán boldoggá tehetjük! Következzen néhány tipp, ami talán első körben nem jutna eszükbe, azonban garantált, hogy meglepetésünk kirobbanó siker lesz.

Építőanyag karácsonyara? Miért ne?

Aki amúgy is szívesen bújja az építőanyag-kereskedéseket, csempe- és fürdőszobaboltokat, valószínűleg örömmel vesz egy innen származó ajándékot. Sok kereskedésben van akció így karácsony táján is. Belegondolva, hogy milyen költséget jelentenek pl. a szép szaniterek, ha ebben az irányban gondolkozunk a karácsonyfa alá való meglepetés vonalon, erősen esélyes, hogy nem fogunk majd mellélőni!

Az alábbi akciókkal, ötletekkel szeretnénk néhány tippet adni, amivel meglephetjük szeretteinket, akiket beszippantott a lakberendezés világa!

2_18.jpg

Kép forrása: kisflanc.hu

Merkapt fürdőszoba outlet

A cég webáruházában nagy kedvezménnyel kínál utolsó darabokat, illetve szépséghibás, enyhén sérült, értékcsökkent termékeket. Ezek vagy kiállított mintadarabok, vagy gyártási foyamatból eredő esztétikai hibák miatt lettek akciózva. De vannak utolsó darabok is, amelyeket már nem lehet beszerezni gyártás megszűnése vagy forgalmazási okok miatt! Részletek itt.

IKEA ajándékkártya

5 évig felhasználható, és tetszőleges összeggel feltölthető, így nem lehet mondani, hogy nem rugalmas az IKEA által kínált „leglaposabb csomag”. A cég áruházaiban lehet megvásárolni. Részletek itt.

Lakberendezési ajándékutalvány

A Designdock a kamasz gyerekes családokra gondolva talált ki egy ötletes kezdeményezést: a High school lakberendezési ajándékutalványt kifejezetten a kamaszok szabták, méghozzá úgy, hogy magában foglalja a szobájuk tervezését, kivitelezését és berendezési tervét. Az utalványnak létezik általánosabb, családtagokra-barátokra szabott változata is, amely lakberendezési-tervezési tevékenységre váltható be a cégnél. Részletek itt.

3_12.jpg

Magazin-előfizetés

Nincs is jobb, mint kézbe venni a kedvenc magazinunk legfrissebb számát! Igen, az online világban is jó érzés a print magazinokat bújni, amelyekből szerencsére vannak színvonalasak is. De az online magazin-előfizetés is jó ötlet lehet. 

Magazinokra előfizethetünk a Magyar Postán keresztül, ahol több mint 400 hazai kiadó közel 700 lapja közül választhatunk. Részletes információ a honlapjukon itt.

Könyvutalvány

Könyvnek valószínűleg bármilyen téma megszállottjai csak örülni tudnak, főleg, hogy a lakberendezés, bútor, lakberdesign terület évről évre ontja az újdonságokat. Bevallom, a könyvolvasók világában én személy szerint továbbra is igénylem a nyomtatott könyv illatát, így karácsony nem telhet el újabb könyvkupacok beszerzése nélkül. Könyvutalványt, ajándékkártyát minden terjesztő forgalmaz, a Bookline kártyáiról itt, az Alexandra kínálatáról itt, a Libriéről itt olvashatunk részleteket. Érdemes az egyes kiadók honlapján is körülnézni!

index_banner2.jpg

A posztot a Merkapt fürdőszoba outlet támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr10012045551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása