Így legyél szállodatulajdonos 3 egyszerű lépésben

2016. október 19. - Kontent

Gagyinak tartod az Airbnb-t, esetleg már gyermekként is elszállásoltad a plüssöket? Akkor jó hírem van, mert egyáltalán nem ördöngösség, hogy az ember hoteleset játszhasson. És most nem a társasjátékra gondolok, mert ott mindig kikaptam. Rossz emlék, ne is kérdezd!

1_7.jpg

Ám átérzem a helyzeted, ilyenkor rengeteg kérdés pattog az ember buksijában és azt sem tudja, hogy hogyan kezdjen neki egy hotelnek. Ne aggódj, azért vagyok, hogy segítsek.

Lássuk!

1. Gyűjtsd össze a pénzt!

Hiába, pénz nélkül nehéz szállót venni. Kis panziót már lehet egy fél élet munkájából, de ha nem adod alább az elvárásaidat (és miért is tennéd?!), akkor átlagfizuból is kihozható. Csupán annyi a dolgod, hogy mostantól nem eszel, nem költesz és 80 éven keresztül csak dolgozol. Első pont: pipa. 2_7.jpg

2. Vegyél egy hotelt!

Ha túl vagy a 80 év munkán és elmentetted ezt a kis útmutatót, hogy tudd, mi a második lépés, akkor a szuper hologramos megjelenítődön most ezt olvasod: “Vegyél egy hotelt!”.

Szerencsénkre a Jófogás Zsozsója ebben is a segítségünkre siet. Lehet, csak nekem meglepő, de jelen pillanatban is 62 eladó szálló van az országban (csak a Jófogás oldalán). Betűzöm: h a t v a n k e t t ő.

A legolcsóbb egy gyulai panzió, szivecskés paplannal, 30 millióért. Bár ez igazából csak egy ház. Ami nem is lenne gond, ha legalább már a szobákból saját fürdő nyílna. Ez egy szállónál legyen alap.

42 millióért viszont már balatonfenyvesi hotelünk lehet. Étteremmel, bárral és 5 lakosztállyal, ahol már mindnek saját fürdője van. Na, ez azért már jó kiindulópont és kevesebből kijön, mint a metró közelében egy lakás. Fenyves egyébként talán nem mindenkinek extra település, de nekem mégis kedves emlék, mert ott töltöttem a gyerekkorom nyarait.

Persze, ha biztosak vagyunk benne, hogy az 5 lakosztály 450%-os kihasználtsággal pörögne, akkor Zamárdiban van eladó 45 szobás is. Nehogy már a szobák száma legyen az akadály.

Ha nem szeretnél elköltözni, és inkább Budapesten üzemeltetnél szállodát, akkor ez a II. kerületi hotel rád vár. Az ára 1,6 milliárd forint, de ha ügyes vagy, biztos tudsz alkudni belőle.

Amúgy vannak kastélyszállók és nagy soproni hotel is. Tényleg csak az a kérdés, hogy mennyi pénzünk van. Ám ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor ha még a nagymama örökségéből maradt is 1,6 milliárd, szerintem inkább kicsiben kezdd!

3_3.jpg

3. Nyisd meg a szállódat!

Vettél egy szállót, mire vársz még? Hát nyisd meg!

Ugye, milyen egyszerű volt? Legközelebb megmutatom, hogy hogyan lehet egyszerűen eljutni a Marsra és vissza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr7511820763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása