Ön is unja a májusi telet? Mutatjuk, mi hol lennénk most!

2016. május 17. - VilágjáróKonyhatüdér

Elég nyomorúságos érzés május idusán arra hazaesni a munkából, hogy a központi fűtést ismét bekapcsolták. Kint fúj a szél, esik az eső és a napnak már napok óta a színét sem látni. Ilyenkor az ember kedve is az átlagosnál levertebb, hiszen mégis ki a franc akar télikabátban sétálgatni, amikor legalább 20 foknak kellene lennie ilyenkor?! Na ugye! Szóval, hogy egy kicsit helyrebillentsük a hangulatát, mutatunk egy olyan úti célt, amelytől garantáltan jobb kedve lesz, vagy legalább álmodozhat arról, hogy milyen jó lenne most ott lenni. Persze, az már más kérdés, hogy kevesen engedhetnek meg maguknak ilyen utakat, azért mi már attól is jól érezzük magunkat, hogy képeken láthatjuk.

Ez a különleges rejtett strand Mexikóban, Cabo San Lucas csendes-óceáni öblében található és ugye nem is kell említenünk, de ez az egyik legnépszerűbb hely a Föld legnépesebb spanyol nyelvű országában. Tulajdonképpen ez a hely nem más, mint egy egy félig vízzel telített lyuk, amely több ezer évvel ezelőtt alakult ki. Különleges szépsége rengeteg turistát vonz, nyilván értjük, hogy miért. Elképesztően gyönyörű a kristálytiszta víz és a sziklás part látványa. A „szerelmesek tengerpartja” csak egy irtó szűk alagúton keresztül érhető el, vízitaxival, hajóval és bár többen úsznak, vagy búvárkodnak itt, azért ezt inkább csak profiknak ajánljuk, mert elég veszélyes a terep.

Ha úgy dönt, hogy megnézné élőben

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint vásárolni egy méregdárga repülőjegyet San Jose Cabóba (az már önön múlik, hogy retúr, vagy csak oda veszi meg), plusz lefoglalni egy szállást valahol félúton a reptér és a part között. Júniusban sajnos csak egyszer van járat Budapestről San Jose Cabóba – ami a legközelebbi repülőtér ehhez a látványossághoz (körülbelül 36 kilométer). A legolcsóbb jegy ára, ami egy hétre szól, 274 ezer forint, cserébe viszont 30 órás utazást ígér, ami hát nem a legbizalomgerjesztőbb, ugye. Ha hamarabb szeretné letudni ezt a távot, akkor már 376 ezer forintot kell kicsengetnie, így viszont már 20 óra alatt ott lehet a varázslatos Mexikóban. Persze, nem kell feltétlenül ragaszkodni ehhez a júniusi dátumhoz sem, ugyanis simán megteheti, hogy az első útja Mexikóvárosba vezet, oda ugyanis ha nem is minden nap, de nagyon sűrűn vannak járatok Magyarországról. Most egy szeptemberi időpontot néztünk, hiszen ilyenkor az öbölben 28 fok van és természetesen elég jó lehet levezetni a nyár hangulatát egy ilyen helyen. Ebben a hónapban is a legolcsóbb jegyet kerestük, szeptember 9-18-ig meg is találtuk: potom 237 ezer forintért. Az út körülbelül 14 órás és egy átszállást kell kibírni. Innen aztán lehet csatlakozni a következő gépre, amelyik másfél óra alatt átrepít San Jose Cabóba, ennek ára, 39 ezer forint körül mozog.

Szállás

Ha nem bánja, hogy egy favellaszerű kis hajlékon húzza meg magát – ami sajnos eléggé illúzióromboló – akkor a fent említett kilencnapos időszakban, már 97 ezer forintból megúszhatja a szállást. Ami viszont tökéletes, az az elhelyezkedése, 2,6 kilométerre van a strand a szállástól. Persze, ha ennek a dupláját fizeti, már egy egészen normális lakást is kaphat, ami szintén közel van a parthoz. Természetesen vannak hotelek is a környéken, ilyenek például a Grand Solmar Land's End Resort & Spa, a Playa Grande Resort és a Solmar Resort is, ezekben viszont tuti, hogy nem ússza meg a kilenc napot 500 ezer forint alatt. Mindenesetre ha arra jár, készítsen pár fotót nekünk és küldje el levélben!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivat.blog.hu/api/trackback/id/tr978725650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása